maanantai 7. huhtikuuta 2014

Kehänvarsijuoksu Uuden Lastensairaalan hyväksi
Kehänvarsijuoksu järjestetään Espoossa lauantaina 12.4.2014 klo 17.30. Kehänvarsijuoksu yhdistää liikunnan ilon Uuden Lastensairaalan keräykseen. Tapahtuman matkat ovat 5 km, 10 km ja 21,1 km. Matalan kynnyksen juoksutapahtuma sopii kaikentasoisille liikkujille lapsiperheistä aktiivijuoksijoihin. Maalissa jaetaan lapsille ja lapsenmielisille ilmapalloja ja kaikki osallistujat saavat mukaansa diplomin. Tapahtumapaikka on Espoon Juvankartanon ja Auroranportin välinen pyörätieverkosto, lähtö ja maali sijaitsevat S-Market Juvankartanon vieressä. Kehänvarsijuoksun osallistumismaksu on vapaaehtoinen ja kaikki lajhjoitukset ohjataan lyhentämättöminä ULS2017 rakennusprojektiin. Juomapisteillä ja maalissa tarjoillaan Gutzy-urheilujuomaa ja vettä. 10 km:llä ja puolimaratonilla on ajanotto. Kehänvarsijuoksun ajantasainen tiedotus löytyy tapahtuman julkisesta ryhmästä Facebookissa.
Espoon Hiihtoseura avustaa tapahtuman ajanotossa. Oheisella linkillä varmistat osallistumisesi ja paikalle osataan varata riittävästi numerolappuja. Jotta osallistujamäärään osataan varautua mahdollisimman hyvin, toivomme myös 5 km:lle lähteviä täyttävän ilmoittautumislomakkeen. Ilmoittautuminen onnistuu myös paikan päällä, klo 17 mennessä.


Lahjoittaminen

Vapaaehtoisen osallistumismaksun voi lahjoittaa Kehänvarsijuoksun digilippaaseen tai käteisellä keräyslippaaseen (2 kpl) paikan päällä. Digilippaaseen lahjoitetaan verkkopankkitunnuksin ja keräystilanne näkyy sivulla reaaliaikaisesti. Digilippaaseen voi lahjoittaa huhtikuun loppuun (30.4) saakka. Kehänvarsijuoksu on ensimmäinen urheilutapahtuma, jossa digilipas on käytössä.

Keräyslippaat löydät tapahtumassa toimitsijapisteeltä S-marketin pihasta, jonka lisäksi toinen lipas liikkuu lähtö- ja maalialueella. Keräyslippaan kantajan tunnistat keräysliiveistä. Lähin Otto-automaatti löytyy S-marketin seinästä. Keräyslippaat toimitamme ULS2017 keräyspäällikkö Tuula Collianderille ja tapahtuman tuottaman käteissumman saamme tietää seuraavalla viikolla. 


Kehänvarsijuoksun taustaa

Aloin suunnitella 400:n Haaste:tta heinäkuussa 2012. Kolmen ultramatkan osalajit ja reitit olivat syksyyn mennessä selvillä. Lyhyen etsinnän päätteeksi löytyi mitä parhain rahankeräyskohde: Uuden Lastensairaalan tukiyhdistyksen Anne Berner oli aamu-TV:ssä kertomassa seuraavana keväänä alkavasta varainkeruusta ja kohde oli sitä myöten selvä. Haasteeseen valmistautuessa pyörittelin mielessä kylähölkkätapahtumaa, joka aktivoisi kaikentasoisia liikkujia mukaan keräykseen. Lähdin jo suunnittelemaan reittiä tutuissa lähimaastoissa, mutta itse tapahtuman ajankohta oli parempi siirtää seuraavaan huhtikuuhun. Juoksutapahtuma olisi häirinnyt tulevaan koitokseen valmistautumista ja heinäkuinen lauantai ei olisi tavoittanut kovin hyvin porukkaa verrattuna huhtikuuhun, jolloin pyörätiet olisivat jo kunnossa ja useimpien lenkkeilykausi avattu.


Maali sijaitsee tolppien tasalla

Lähtö ja reitti

Kehänvarsijuoksun lähtöalue sijaitsee S-market Juvankartanon vieressä Juvan teollisuuskadun suuntaisella pyörätiellä. Puolimaratonin lähtö sijaitsee pyöräteiden risteyksessä Kehä III:n puoleisen alikulkutunnelin vieressä. Lähtöön ryhmittäydytään järjestyksessä, jossa 10 km:lle ja puolimaratonille saapuvat Kartanonherrantien päästä lähtevää polkua pitkin pyörätielle ja 5 km matkalle lähtevät tulevat lähtöalueelle Juvankartanontien puoleista pyörätietä. Kaupan pihassa on paljon liikennettä klo 17-18, joten kaikkea ylimääräistä liikennettä kaupan ovien ohitse tulee välttää. Numerolappujen nouto ja jälki-ilmoittautuminen hoituvat toimitsijapisteellä, jonka tunnistaa Niemen punaisesta kuorma-autosta. Autoon voi jättää ylimääräiset vaatteensa säilytykseen juoksun ajaksi. 

Juoksureitin alueella on tyypillisesti vain vähän liikennettä lauantai-iltaisin johtuen mm. Koskelon teollisuusalueesta. Tapahtumassa ei ole liikenteenohjausta ja reitti on avoin yleiselle liikenteelle, joten osallistujia muistutetaan varovaisuudesta ja muun liikenteen huomioon ottamisesta. Juomapisteiden jälkeen tien reunassa on jätesäkkejä, joihin tyhjät mukit pyydetään jättämään. Mikäli lähellä ei ole jätesäkkiä, mukit voi heittää tien penkalle, josta ne kerätään. Muoviroskan jättämistä pyörätielle tulee turvallisuussyistä välttää. 

Juoksureitti on puhdistettu hiekasta.

10 km:n ja 21,1 km:n lähtöalue punaisella, saapuminen Juvankartanontien puolelta tai 10 km lähtöön tulevaa polkua pitkin. Numerolaput noudetaan ja palautetaan toimitsijapisteelle.

5 km:n lähtöalue punaisella. Saapuminen pyöräteitä pitkin.Juoksun reitti kulkee päällystettyjä pyöräteitä seuraten Kehä III:sta. 2,7 km:n kohdalla olevan ensimmäisen juomapisteen jälkeen vitosen lenkkeilijät kääntyvät heti oikealle alikulkutunneliin ja kohti Koskeloa, jossa käännytään muutaman sadan metri jälkeen oikealle Koskelontielle, jonka pyörätietä jatketaan kohti Juvankartanoa ja maalia. 


Matkalle on tulossa lastenrattaita, juoksukärryjä jne. joiden toivotaan kulkevan tien reunassa peräkkäin. Maalista matkaa jatketaan pyörätien reunaa pitkin S-marketin pihaan, jossa perheen pienimmille on jaossa Ilmapallokeskuksen tarjoamat ilmapallot. Mukit ym. roskat pyydetään jättämään juomapisteen viereisiin roskiksiin tai toimitsijapisteeltä löytyvään. Juomapisteen jälkeen suoraan jatkavat 10 km:ä ja puolimaratonia juoksevat seuraavat Kehä III:sta Auroranporttiin saakka, jossa n. 5 km:n kohdalla käännytään vasemmalle ja noustaan Kehä III:n ylittävälle pyörätielle. Suojatiet ylitetään muu liikenne huomioiden ja Kehä III:n jälkeen käännytään oikealle Matalajärventien viereiselle pyörätielle ja kohti 6,7 km:n kohdalla odottavaa juomapistettä. Toisen juomapisteen jälkeen ylitetään Röyläntien ja Matalajärventien risteys ja jatketaan kohti Koskeloa ajoradan vasemmalla puolella. Koskelontie ylitetään rauhallisemmassa kohdassa pitkän mäen päällä ja maalia kohti jatketaan siis Koskelontien oikealla puolella. Vitosen liikkujat ovat samalla reitillä 8 km:n kohdasta alkaen, joten ohitustilanteita tulee jonkin verran. Koskelontien ja Koskelonsillan risteyksessä on hyvä muistaa muu liikenne. Reitti jatkuu suoraan kohti maalia pitkällä alamäellä ja pellon kulman tasalla sijaitsevaan maaliin tullaan loivaan ylämäkeen Juvankartanontien viereistä pyörätietä. 

Vaihtelevalla reitillä on muutama isompi mäki ja nousumetrejä kertyy kaikkiaan noin 45. Maalin jälkeen on tarjolla juotavaa ja numerolaput tulee toimittaa juoksun päätteeksi S-marketin pihassa sijaitsevalle toimitsijapisteelle.

10 km:n reitin profiili


Puolimaratonin kolmas juomapiste sijaitsee heti maalin ohituksen jälkeen 10,1 km:n kohdalla, josta matka jatkuu S-market kiertämällä ja lähtöalueen ohi. Matka jatkuu kympin lenkkiä aina 19 km:n kohdalle Koskelontien ja Koskelonsillan risteykseen, jossa käännytään oikealle lisälenkille. Kehä III:n ylityksen jälkeen käännytään bussipysäkiltä vasemmalle, josta laskeudutaan jo tutuksi tulleelle pyörätielle ja jatketaan oikealle eli itään Kehä III:n rinnalla ja kohti maalia. Kehä III:n alittavasta alikulkutunnelista jatketaan suoraan Juvankartanontielle, käännytän oikealle ja  jatketaan kylmä-Nesteen ohi maaliin

Puolimaratonilla nousumetrejä kertyy noin 100. Numerolaput tulee toimittaa juoksun päätteeksi S-marketin pihassa sijaitsevalle toimitsijapisteelle.


Juomapiste 1


Juomapisteet

Juomapisteitä ennen maamerkkinä tien laidassa on Gutzyn mustakeltainen lippu. Kehänvarsijuoksun kaikilla juomapisteillä tarjotaan Gutzy -urheilujuoman lisäksi vettä. Tarjottava Gutzy on vahvuudeltaan n. 4,5%.

Puolimaratonin juomapisteet sijaitsevat n. 2,7km, 6,7km, 10,1km, 13,3km ja 17,1 km:n kohdalla. Osallistujien toivotaan jättävän juomamukinsa ja muut roskansa juomapisteiden läheisyyteen, jotta alueen siivoaminen käy tapahtuman päätteeksi joutuisasti.

Juomapiste 2 sijaitsee Marketanpuisto-kyltin jälkeen


Opastus

Reitin käännöksissä on nuolin varustetut opastekyltit. Mikäli kyltissä on maininta 5 km, se koskee vain vitosen lenkkeilijöitä ja 1/2-M -merkintä näkyy vain puolimaratoonareiden viimeisiä kilometrejä koskevissa opasteissa. Opaskylttien lisäksi reitin varrelle on ripoteltu tasaisesti valkoisia nauhoja tolppiin, aitoihin ja oksiin reitin merkiksi.


Paikalle saapuminen ja pysäköinti

Julkisilla pääsee paikalle busseilla 21, 82, 324 ja 535. Omalla autolla saapuvat voivat naputella navigaattoriinsa osoitteen Juvankartanontie 33. Juvanmalmin ABC:n torni toimii maamerkkinä. Klo 17-18 kaupan edustan liikenne on erittäin vilkasta, joten autoja voi pysäköidä vain S-marketin pihan viimeiseen riviin kierrätyspisteen tasalle. Samasta reunasta löytyy Kehänvarsijuoksun toimitsijapiste, josta noudetaan numerolaput ja jossa voi ilmoittautua ajanottoon saapumalla paikalle viimeistään klo 17. Pisteelle pääsee nousemaan polkua pitkin Kartanonherrantien kääntöpaikalta.

Suurin osa ajoneuvoista on S-marketin parkkialueen rajallisuuden vuoksi pysäköitävä esim. Kartanonherrantien ja Kartanonrouvantien varteen, joissa on hyvin tilaa ja joista on lähtöön ja maaliin vain lyhyt kävelymatka. Suosittelemme käyttämään kimppakyytejä mahdollisuuksien mukaan.Kylähölkkäprojekti

400:n Haasteen jälkimainingeissa pääsin kertomaan muutamassa mediassa edellisen vuoden projektista ja mainitsemaan aikeista tulevan kylähölkkätapahtuman järjestämisestä. Huhtikuu alkoi lähetä, samoin talven oma haasteensa, Finlandiahiihto. Putkeen menneen räpistelyn jälkeen vedin viikon henkeä ja aloitin tulevan tapahtuman suunnittelun ja valmistelemisen. Nyt kahdeksan viikon rutistus alkaa olla lopuillaan. Julistetta, jonka kollega teki, on tullut ripoteltua pitkin lähitienoita yli 120 kappaleen verran. Kaikki muu mainonta on ollut sosiaalisen median lisäksi oman ja kavereideni viitseliäisyyden ja kontaktien varassa. Ilmoittautuneita on jo toistasataa, mutta lopullista osallistujamäärää on vaikeaa vieläkin arvioida. Kaikki 5 km:lle tulevat eivät välttämättä ilmoittaudu tai yhden ilmoittautuneen lisäksi mukana voi olla kolme perheenjäsentä. Tulevan päivän aurinkoinen sää vaikuttaisi varmasti positiivisesti osallistujamäärään ja siten keräykseen. 

Mitä keräys voisi sitten tuottaa Uuden Lastensairaalan keräykseen? Kävin viime perjantaina haastateltavana Lähiradion Sporttitunnilla, jonka juontaja Max Kalba ehdotti lahjoituskaavaa €/km. Tuolla kaavalla yli 200 osallistujaa toisi jo mukavan summan uuden lastensairaalan rakennusprojektiin. Kaikki lahjoitukset ovat tärkeitä ja tervetulleita ja samoin kuin matkoista, lahjoitustavoistakin löytyy kaikille sopiva. 

Järjestelyissä apunani on kavereita ja sukulaisia, jotka ovat lähteneet helposti mukaan. Kunkin kontakteista on ollut hyötyä, kun olemme haalineet kasaan kaiken tarvittavan materiaalin pöydistä vesikanistereihin. Pienimmillekin on löytynyt sopivia tehtäviä; poikani avustaa juomapisteellä mm. mukeja keräämällä ja kummityttöni saa lipaskerääjän vastuullisen tehtävän. Suurin osa mukaan pyydetyistä yrityksistä oli halukkaita lähtemään mukaan omalla panoksellaan ja osaamisellaan, kiitos siitä. 

Haasteen viimeisillä kilometreillä 


Kehänvarsijuoksu lenkkeillään itselleni tutuissa maastoissa. Moni harjoituslenkkini on kulkenut tulevien maisemien ohitse. Tapahtuman reitille osuu myös oma erityinen muistoni viime elokuulta. Tulevan reitin ensimmäistä juomapistettä ennen ohitetaan paikka, jossa 400:n Haasteen suorituksessa saavutin maratonin rajapyykin ajassa 4.28 h, kun kokonaissuoritusta oli takana jo reilusti yli vuorokausi. Nyt liikutaan hieman viileämmissä olosuhteissa ja suuntakin on vastainen. Mutta tavoite on sama.

Paikalle odotetaan monentasoista liikkujaa ja olisi hienoa, jos mukana olisi osallistujia, jotka juoksisivat elämänsä pisimmän matkan. Kilpailusta ei Kehänvarsijuoksussa ole kyse, eikä nopeimpia palkita maalissa. Maaliviivan ylitysjärjestystä voi tutkailla myöhemmin julkaistavalta tuloslistalta. Juoksun lähtöajatuksena on ollut tehdä siitä matalan kynnyksen juoksutapahtuma ja kannustaa ihmisiä liikkumaan ja haastamaan itsensä ja tekemään samalla hyvää. Toivottavasti mukana olisi paljon liikkujia, jotka eivät ole koskaan käyneet ns. virallisissa juoksutapahtumissa. Kesän suurempiin koitoksiin tähyäville Kehänvarsijuoksu tarjoaa hyvän tilaisuuden kovaan harjoitukseen ja kunnon testaamiseen. 

Viime elokuussa suoritin kovimman urheiluhaasteeni, nyt on teidän vuoro päästä kokemaan urheilun tarjoamaa elämyksellisyyttä, mitä ensiksi aiottua pidempi matka saattaa edesauttaa.  Toivotaan hyviä säitä, vaikka eihän se meitä estä liikkumasta tämän ainoan kerran järjestettävän Kehänvarsijuoksun verran. Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi lenkille hyvän asian puolesta!


Yhteistyökumppanit

Tapahtuman urheilujuomasponsoriksi lähti jo 400:n Haasteessa tärkeällä panoksellaan mukana ollut Gutzy. Gutzy urheilujuoman ravintosisältö.

Niemi Palvelut Oy tarjoaa järjestelyjemme tueksi kulketuskalustoaan ja Ilmapallokeskus ilahduttaa lapsia omalla panoksellaan. Espoon Hiihtoseurasta löytyi rutinoituneita ja auttamishaluisia aktiiveja, jotka tarjoavat osaamistaan ajanotossa ja muissa järjestelyissä. S-market Juvankartano tukee tapahtumaa mm. juomapisteiden mukein ja jätesäkein. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti