maanantai 5. elokuuta 2013

Start!

Päivä on koittanut. Viime heinäkuusta ollaan tultu nousujohteinen matka. Projekti, joka lähti ennakkoluulottomasta ajatusleikistä saa päätöksensä huomenna. Jos on edessä kova fyysinen ponnistus, on se myös täynnä tunnetta. Syke on ollut aamusta kohollaan, eikä niistä päiväunista tarvinnut nauttia, kuten olin ounastellutkin. Urheilujuomaa olen lipitellyt useamman pullon suun kuivuutta helpottaakseni. Jännitys varmaan kuului myös aamun puhelinhaastattelussa Radio Rockilla. Kai se joitain minuutteja kesti, mutta itselle jäi olo, että vastahan aloin lämmetä läpänheittoon. Hienoa, että linkittivät blogini ja viitenumeromme. Radio tavoittaa arkiaamuna tuohon aikaan aika kivasti porukkaa. Täsmennän sen verran Heikelän heittoja, että en ole lähtenyt kehnona uimarina kiertämään triathlonia, vaan sen aika tulee myöhemmin. Nyt halusin koostaa multisportin, jossa olisi uutena lajina melonta, jossa kaikki matkat olisivat ultria ja joka olisi luonnollinen jatke Ouluun pyöräilyyni 2010. Triathlon on todella rankka laji, eikä sitä ole mitenkään tarkoitus omilla tempauksillani väheksyä. Kolmen ultran yhdistelmä nyt vain on fyysisesti raskaampi kuin mikään yleisesti tiedetty kilpaurheilulaji. Tietty viikon mittaiset seikkailu-urheilukisat ovat sitten vielä oma juttunsa.

Siinä, missä projektin myötä on oppinut lisää itsestään, toivottavasti se on herättänyt ajatuksia myös sitä seuranneissa. Maraton on kova suoritus ja vielä rankempi on triathlonin päämatka. Miksi kuitenkaan osallistuisin vain niihin, kun voin tehdä mitä huvittaa? Mikä onkaan mahdollista ja miksen sittenkin pystyisi? Lähdenkö vain yrittämään ja välttelemään epäonnistumisia vai menenkö tavoitteeseen suunnitellusti ja matkasta nauttien? Ovatko perhe saatika ikä esteitä vai kuitenkin vain tekosyitä? Jos jotain haluan projektillani sanoa, niin liiku ja haasta itseäsi; se palkitsee ja antaa vielä paljon enemmän kuin etukäteen luulisi. Haaveilu ei elämää paranna, vaan tavoitteellinen tekeminen. Usko itseesi!


Pyöräily, melonta, juoksu. Kengät ja varakengät


Päivä on mennyt viimeisiä varustautumisia hoidellen. Hain kajakin ja muut melontavarusteet aamupäivällä, tein taukoeväät ja pakkailin vaatteita valmiiksi. Compressportin edustaja toi uudet kompressiosäärystimet juuri äsken kotiovelle. Viime vuonna ostetuissa kompressiolahkeissa ei ole ollut mitään vikaa, vaan ne ovat edelleen jämäkät jaloissa. Halusin kuitenkin pienen placebon juoksuosuudelle. Valkoiset ovat mustia viileämmät auringossa ja ainakin näyttävät nopeammilta ;) Oho, tuli blogihistoriani eka smiley!


Kuivaravinnot

Kävipä hyvä munkki: posti toi juuri odottamani nettipaketin, joten saan riittävästi vararenkaita matkaan, uudet hanskat ja kengänsuojatkin. Meinasi mennä täpärälle.

Suorituksen lähetessä on ollut mukava huomata, miten tuttavat ja sukulaiset ovat kyselleet, miten voisivat olla avuksi projektin suorituksessa. Onneksi saimme riittävän määrän huoltajia arkipäivänä ja pihalla tulee olemaan naposteltavaa, kun perheenjäseniä ja kavereita on mukana auttamassa grillaamisessa, kahvittelussa jne. Tulee mukava illanvietto, jonne pyrin ehtimään joskus iltaseitsemän aikaan. T-paitoja on edelleen jäljellä, joten kannattaa tulla sovittamaan ja lahjoittamaan hyvälle asialle.

Olen viime päivinä miettinyt tulevaa matkaa paljon. Olen pyöräillyt yli 300 km viimeksi 2010 ja juossut kerran elämässäni aikaisemmin 50 km. Niiden välissä tulen nyt melomaan 55 km, joka melkein tuplaa tähän asti pisimmän melomani matkan. Siitä vähän perspektiiviä! Mutta mies on kunnossa, lähes vaivattomana ja asenne, joka ratkaisee eniten, on kivenkova. Olen nämä pari viime päivää vain odottanut, että pääsen sutien tuosta pihasta matkaan ja tekemään sen, mitä olen aikonut ja josta olen puhunut jo aika pitkään. Pitkään suoritukseen mahtuu pieni elämä: matkalla tulee laaksoa ja kukkulaa, mutta kun usko tekemiseen on vahva, kaikki ratkeaa lopulta hyvin. Taatusti tulee vaikeitakin hetkiä, jolloin tekee mieli lopettaa koko touhu, mutta se on väsyneen kehon luonnollinen reaktio. Huoltajani tietävät, mitä tehdä ja energiaa ja nestettä on varattu riittämiin, joten se on vain minusta kiinni, mihin aikaan jolkottelen kotipihallemme.


SUURI TALKOOUUTINEN!

Ja nyt se kova uutinen, josta aiemmin vihjailin. Hienoa, että asia selvisi startin kynnyksellä. Lainaan suoraan Facebook-päivitystämme:

Huikeita uutisia startin kynnyksellä! Haastoimme talkoisiin mukaan L2 Paloturvallisuuden, joka löysi 400:n Haastetta paremman väylän tukea Uusi Lastensairaala 2017 projektia. L2 Paloturvallisuus tarjoutuu tekemään uuden sairaalan paloteknisen suunnittelutyön Pro bono! L2 Paloturvallisuuteen pääsee tutustumaan täällä:

http://www.l2.fi/


Keräyksen tilanne
Uusi Lastensairaala 2017 tukiyhdistys tiedotti toukokuussa, että rahaa on tilille kertynyt jo yli 3,2 miljoonaa euroa. Kesäkuun alussa varmistui HUS:in lupaama 40 miljoonan lahjoitus. Tilille lahjoittamalla varat siirtyvät suoraan sairaalahankkeeseen ilman välikäsiä. 400:n Haasteen keräystavoitteeseen on vielä matkaa: kasassa on tällä hetkellä 1990 euroa. Keräyslupa löytyy Uuden Lastensairaalan sivulta:http://uusilastensairaala2017.fi/kerayslupa

400:n Haasteen T-paitatilaus
Teetimme laadukkaita 100 % puuvillasta valmistettuja Fruit of the Loomin T-paitoja, joihin painettiin Designtoimisto MOBB Helsingin suunnittelema logo silkkipainatuksella.


Kokotaulukko on nähtävissä fb-sivulla. Paita on kuvaa hieman tummemman turkoosi. Oman kokonsa voi ilmoittaa sähköpostilla tai viestillä Fb:ssa. Jaamme paitoja kampanjaan osallistuneille.  Toivomme paitaa kohti 20 euron lahjoitusta, joka maksetaan keräyksen tilille 400:n Haasteen viitenumerolla (ks. alla). 

Yrityslahjoittajat
Haastamme niin yrityksiä kuin yksityishenkilöitä mukaan tukiyhdistyksen keräykseen. Joitakin yrityslahjoituksia olemme saaneet, mutta lisää kaivataan, jotta tavoiteltuun 10 000 euroon päästään. 
Keräyksestä kiinnostuneita yrityslahjoittajia pyydämme ottamaan yhteyttä sähköpostilla, jotta voimme sopia lahjoittamisen yksityiskohdista. Yhteydenottoon käyvät sekä haaste400@hotmail.com että 400:n Haasteen fb-sivu.

Lahjoitukset:
Uusi Lastensairaala tukiyhdistys 2017 ry 
FI93 5541 2820 0199 67 (OP-Pohjola)
BIC: OKOYFIHH
400:n Haastetta tuet viitenumerolla 201 70402

400:n Haaste muualla:

Suorituksen live-seuranta
http://www.tulospalvelu.fi/gps/2013haaste400/?v=3

400:n Haasteen etenemistä voi seurata myös Facebookissa: www.facebook.com/400nhaaste
Twitterissä projektin tuoreimmat tilanteet raportoivat @Haaste_mies ja @400nhaaste.

Tulevia tapahtumia
Suoritus starttaa maanantaina 5.8.2013 klo 16.30. Suoritus videokuvataan ja video julkaistaan myöhemmin.

400:n Haasteen yhteistyökumppanit







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti