sunnuntai 25. elokuuta 2013

Torstai-illan lenkkihaaste

Kokoontumispaikka Veräjäpelto-Grindåkernin kohdalla

Postasin seuraavan ilmoituksen Facebookissa viime maanantaina: "Syksyn kuntoilukausi starttaa viimeistään torstaina 29.8 klo 17.30, kun haastan KAIKKI mukaan ~5 kilometrin juoksulenkille Leppävaaran urheilupuistoon uuden lastensairaalan hyväksi.... Koska kaikilta löytyy hyvälle asialle asennetta ja auttamishalua, säävarausta ei tunneta. Haasta mukaan ystäväsi, naapurisi ja sukulaisesi. Toukokuisen lenkkihaasteen mukaisesti kukin tilittää keräystilille haluamansa summan, esim. €/km käyttämällä 400:n Haasteen viitettä 201 70402. Paikalle on lupautunut myös tukiyhdistyksen varainhankintapäällikkö Tuula Colliander keräyslipas mukanaan.

Tapahtumassa on lenkin lisäksi alkuverryttely, jossa suorituksessa huoltajanani toiminut fysioterapeutti pitää lyhyen tietoiskun nilkkavammojen ennaltaehkäisystä. Lenkkivauhti on maltillinen ja (sauva-)kävelläkin saa. Tarkempi kokoontumispaikka ilmoitetaan myöhemmin.

Huom! Haaste on maailmanlaajuinen. Kerää paikkakunnaltasi porukka, käykää lenkillä ja postatkaa iloinen ryhmäkuva 400:n Haasteen seinälle!"

Lenkin lahjoitusohjeet alla:
Uusi Lastensairaala tukiyhdistys 2017 ry 
FI93 5541 2820 0199 67 (OP-Pohjola)
BIC: OKOYFIHH
400:n Haastetta tuet viitenumerolla 201 70402


Olen seuraillut sääennusteita ensi torstaille ja tällä hetkellä sää näyttää jatkuvan hyvänä. Lenkkisää on tämänhetkisen ennusteen mukaan parikymmentä lämpöastetta ja puolipilvistä. Olen puoliksi toivonut, että tulisi syksyinen vesisade ja porukkaa osallistuisi silti runsaasti niin Leppävaaran urheilupuistossa kuin omilla paikkakunnillaan ympäri Suomen niemen. Olisi varmasti monelle hieno kokemus juosta ensi kertaa sateessa ja vielä hyvän asian puolesta. En ole vielä käynyt tiedustelemassa reittiä ja kokoontumispaikkaa. Ajattelin käydä maastopyörällä paikan päällä alkuviikosta.


Lenkkihaaste tuli kehittelyyn ennen 400:n Haasteen suoritusta, kun pyörittelimme, miten keräystä voitaisiin jatkaa sitten, kun jalat ovat tarpeeksi palautuneet. Haastoin toukokuussa porukkaa tiistai-illan lenkkihaasteeseen, josta löytyy samanniminen postaus. Tuolloin haasteeseen vastasi ainakin useampi kaverini ja tuotto taisi olla joitain satoja euroja. Liikkumismuoto oli vapaa ja idea oli sama: lahjoita lenkin päätteeksi haluamasi summa, esim. euro/kilometri Uuden Lastensairaalan tilille käyttämällä 400:n Haasteen viitenumeroa 201 70402. Nyt kaikki voivat lähteä lenkille paikkakunnasta riippumatta, joten haluan nähdä paljon ryhmäpotretteja 400:n Haasteen fb-sivun seinällä. Toivottavasti projektia seuranneista tai lenkistä muuten kuulleista löytyy innokkaita, jotka haalivat tahoillaan porukkaa mukaan, jotta ensi torstaina 29.8 klo 17.30 ihmisiä on ympäri Suomen lenkkeilemässä Uuden Lastensairaalan hyväksi. Facebookissa kutsu lähti leviämään hyvin ja vielä ehtii ja mahtuu mukaan. Lenkille voi hyvin osallistua koko perhe ja aion itsekin ottaa nuorimman mukaan juoksukärryssä.

Lastensairaalasta HS:ssa
Eilisessä Hesarissa oli viisiosaisen artikkelisarjan ensimmäisessä osassa ansiokas kuvaus lastenklinikan karusta todellisuudesta.



Välinehankintoja

Päätin käyttää torstaisen vapaapäiväni tehokkaasti ja sovin aamupäivälle koemelonnan Welhonpesän kanssa. Vein Star Duo-kaksikon Klaukkalan Valkjärvelle. 36-kiloisessa muovipulkassa oli tekemistä yksin liikutellessa. Vedessä kajakki kulki hienosti ja kääntyi ilman peräsintäkin ketterästi. Maalla oli raskaampi osuus, kun kaksikko piti heittää rinnallevedon päätteeksi kattotelineelle. Star Duo-kaksikko on juuri sopiva tarpeisiimme. Voin viedä sillä poikia lyhyille eväsretkille lähijärville ja vaimon kanssa pääsemme ensi kesänä johonkin kansallispuistoon ainakin päiväreissulle. Lisäksi sama malli on käytössä multisport-kisoissa. PE-muovi on huolettomampi ja edullisempi materiaali, mutta painaa enemmän. Hankin kesän käytössäni olleiden varusteiden lisäksi samalla kärryn kajakin liikutteluun, koska aina ei autoa saa aivan rantaan ja retkivarustuksessa painoa on kahdelle kannettavaksi vielä kymmeniä kiloja lisää.  Kärryn lisäksi mukaan lähti toinen aukkopeite ja retkiliivit, joissa on mm. multisport-liivejä paremmat taskut pikkutavaroille. Olin ajatellut hankkivani kajakin vasta joskus syyskuussa, mutta mukavaa on päästä poikien kanssa melomaan vielä, kun vedet ovat lämpimiä. Hain eilen Motonetistä rissat ja koukut köysineen, joilla viritän kajakin vanhempieni autotallin kattoon. Mukaan lähti myös pelastusliivit toiselle pojalle, joten nyt molemmat pääsevät ja mahtuvat yhdessä kyytiin.


Olin seuraillut sivusilmällä käytettyjen matkarullaluistinten tarjontaa ja alkuviikosta löysinkin sopivalta vaikuttavan setin. K2 Nordic Radical 90:n malli löytyi kokoa 42, joka ei tuntunut liian pieneltä, vaan napakalta, kuten kuuluukin. Mukaan tuli toinenkin setti uusia Continentalin renkaita, jotka  rullaavat hitaammin, mutta pitävät hyvin märällä kelillä. Pitää katsella, millaisia renkaita seikkailukisoissa käytetään ja onko sauvat aina mukana ja treenata sen mukaan. Tarkoitus on kuitenkin jo pidempään ollut osallistua enemmän multisport- ja seikkailukisoihin ja etsiskellä sopivaa joukkuetta. Rullaluisteluosuuksia taitaa olla vain pisimmissä, yli vuorokauden kisoissa, jollaiseen olisi hienoa päästä kisaamaan jo ensi vuonna.


Multisportia

Multisport Cupin kauden viimeinen osakisa, X-Kaato, järjestetään 28.9 lähes vieressä. Kisatoimisto on Laaksolahden urheilupuistossa ja viereinen Pitkäjärvi kehä III:n sisäpuolella tuli kesän mittaan muutamilla melontakerroilla tutuksi. Etsinnässä oli kovakuntoinen pari miesten kisasarjaan. Kysäisin triathloneja ja maratoneja jo vuosia kolunnutta kaveriani mukaan ja mieshän lupautui ensimmäiseen multisporttiinsa. Eilen oli kaverilla Pajulahdessa täyden matkan triathlonkisa ja pari viikkoa ennen X-Kaatoa aikoo juosta puolimaratonin, jolle itsekin taidan osallistua. Kaverilla ei ole omaa maastopyörää, mutta saa jonkinlaisen pyörän lainaan. Pyöräily ja juoksu sujuu siis molemmilta. Hänellä on parempi uimataito ja kokemusta köysityöskentelystä ja omat vahvuuteni on melonnassa ja suunnistuksessa. Tosin multisportissa pärjääminen ei vaadi enää huippusuunnistajaa ja aikaa reitinsuunnitteluun ja taktikointiin on tuntikaupalla ennen starttia. Kisan ensimmäiset pari tuntia edetään pimeässä ja kisan kesto on noin 6 h. Tulee varmasti hieno kokemus!

Illalla lähden pojan kanssa odotetulle ensimmäiselle melontaretkelle lähijärvelle. Alkuviikosta aion juosta ensimmäistä kertaa suorituksen jälkeen nyt, kun pienimmätkin kiristelyt ovat jaloista kadonneet.

Keräyksen tilanne
Uusi Lastensairaala 2017 tukiyhdistys tiedotti toukokuussa, että rahaa on tilille kertynyt jo yli 3,65 miljoonaa euroa. Kesäkuun alussa varmistui HUS:in lupaama 40 miljoonan lahjoitus. Tilille lahjoittamalla varat siirtyvät suoraan sairaalahankkeeseen ilman välikäsiä. 400:n Haasteen keräyssumma on nyt noin 3300 €. Otamme seuraavan tarkistuksen alkuviikosta. Keräyslupa löytyy Uuden Lastensairaalan sivulta: http://uusilastensairaala2017.fi/kerayslupa

400:n Haasteen T-paitatilaus
Teetimme laadukkaita 100 % puuvillasta valmistettuja Fruit of the Loomin T-paitoja, joihin painetaan Designtoimisto MOBB Helsingin suunnittelema logo silkkipainatuksella. Jäljellä on vielä joitakin S- ja M-koon paitoja unisex-mallia.


Kokotaulukko on nähtävissä fb-sivulla. Paidasta tulee kuvaa hieman tummemman turkoosi. Oman kokonsa voi ilmoittaa sähköpostilla tai viestillä Fb:ssa. Jaamme paitoja kampanjaan osallistuneille.  Toivomme paitaa kohti 20 euron lahjoitusta, joka maksetaan keräyksen tilille 400:n Haasteen viitenumerolla (ks. alla).

Yrityslahjoittajat

Haastamme niin yrityksiä kuin yksityishenkilöitä mukaan tukiyhdistyksen keräykseen. Joitakin yrityslahjoituksia olemme saaneet, mutta lisää kaivataan, jotta tavoiteltuun 10 000 euroon päästään. 

L2 Paloturvallisuus tarjoutuu tekemään uuden sairaalan paloteknisen suunnittelutyön Pro bono! L2 Paloturvallisuuteen pääsee tutustumaan täällä: http://www.l2.fi/

Keräyksestä kiinnostuneita yrityslahjoittajia pyydämme ottamaan yhteyttä sähköpostilla, jotta voimme sopia lahjoittamisen yksityiskohdista. Yhteydenottoon käyvät sekä haaste400@hotmail.com että 400:n Haasteen fb-sivu.

Lahjoitukset:
Uusi Lastensairaala tukiyhdistys 2017 ry 
FI93 5541 2820 0199 67 (OP-Pohjola)
BIC: OKOYFIHH
400:n Haastetta tuet viitenumerolla 201 70402

400:n Haaste muualla:
400:n Haasteen etenemistä voi seurata myös Facebookissa: https://www.facebook.com/pages/400n-Haaste/631401450209401?ref=hl
Twitterissä projektin tuoreimmat tilanteet raportoi @Haaste_mies.

Tulevia tapahtumia
Torstai-illan lenkkihaaste järjestetään 29.8 klo 17.30 Espoon Leppävaaran urheilupuistossa.

400:n Haasteen suoritus
Suoritus starttasi 5.8 ja oli maalissa 6.8 klo 19.10 303 kilometrin pyöräilyn, 53 kilometrin melonnan ja 50 kilometrin juoksun päätteeksi. Suorituksen kokonaisaika oli 26.31 h.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti