perjantai 2. elokuuta 2013

Rock Rock!





Hain eilen 400:n Haasteen T-paidat painosta. Paitoja on vielä noin 60 jäljellä, joten vielä riittää kaikkia kokoja. Lahjoittaneet ottakaapa yhteyttä, niin saatte paitanne. Lämpimiä olivat, mutta tilatut lasten koot puuttuivat täysin. Jäävät pojat sitten ilman virallista kannustusasua. Toinen, isompi, takaisku oli viikko sitten tilatun nettipaketin totaalinen katoaminen. Chain Reaction Cycles toimii jossain Pohjois-Irlannissa ja sieltä vuosia sitten tilasin pyörätarvikkeita ja luulin, että osaavat edelleen toimittaa luvatussa ajassa. Ja paskat. Yritin eilen illalla selvittää ja huomasin ”ilokseni”, että pulju on uudistanut viikolla nettisivunsa ja heidän tietojensa mukaan en ole mitään tilannut, en viime viikolla enkä koskaan. Laitoin sitten viestiä, johon ei tietenkään ole vieläkään vastattu. Palaan jatkossa tekemään kauppani euroilla ja suuntana on silloin jälleen Saksa, joka on kuitenkin ihan hyvä maa. Onneksi vararenkaita on tarpeeksi, jotta rengasongelmista huolimatta matka ei vaarantuisi. Uudet ajohanskat olisivat olleet tervetulleet, mutta onneksi kaveri lupasi jo omansa lainaan. 


Varapyörä

Tänään aloitin viikon kesälomani hakemalla töiden jälkeen kännykkään autolaturin ja hyvän varafillarin vanhalta työkaveriltani. Pyörä on vielä omaani nopeampi ja runkokokokin aika sopiva, joten silläkin matka tarvittaessa taittuisi. Kierroksen päätteeksi noudin vielä postista lähetyksen, jossa oli paketti GPS-lähettimiä tarvikkeineen. Kaikki tarvittava alkaa olla kasassa. Huomenna haen vielä loput tarvittavat elintarvikkeet.


Starttipäivä

Seurailin jo tiistaina Forecan 10 päivän ennusteita ja näytti siltä, että ensi viikon puolivälin jälkeen voisin helteiden laannuttua lähteä suoritukseen optimaalisissa olosuhteissa. Keskiviikkoiltana viikon päähän alkoi ilmaantua pilvisempää ja sateiden mahdollisuus kasvoi. Eilen aamulla näytti siltä, että ensi keskiviikosta lähtien alkaisi sataa ja tuulet olisivat melonnassa 5 m/s lounaasta. Kulkusuuntaan nähden myötäisiä, mutta myös aaltoja nostattavia. Eskimokäännös kun on tuttu vasta värikuvista, melon mieluummin tyynemmässä kelissä. Päätin siten eilen aamulla, että starttaan viikonlopun helteiden jälkeen maanantai-iltapäivällä ja juoksen kotiin tiistaina ennen hämärää. Tuolloin sääennuste oli tiistaille 24 astetta lämmintä, mutta tämän hetken arvio on Vantaalla alkuillasta jopa 27 astetta, joten joku joutuu aika koville. Täytyy vain panostaa juomiseen ja jäähdyttämiseen, joten matkaan on varattava mm. pesusieni, mutta muilta osin vältellä ns. ”konosia”.


Vihdin venesatama viime kesänä

Vihdin kirkolla voin jäähdytellä kroppaa rauhassa melontaosuuden päätteeksi rantavedessä ja onneksi triathlonasu on hihaton, joten iho pääsee hengittämään. GPS-lähetin täytyy säveltää jotenkin juomavyöhön, jottei tarvitse pukea neopreenistä sitä varten valmistettua pientä kantoliiviä. Pyöräilyosuuden ja melonnan jälkeen olen arvioinut olevani Vihdin rannassa joskus 20 tunnin jälkeen. Juoksuosuuden kokonaisaikatavoite on ollut alusta lähtien 6 h, jonka aion pitää. Huollan kunnolla melonnan jälkeen ja voi olla, että päivän lämpö ja melkein vuorokauden liikkuminen noin 30 tunnin valvomisineen saattaa altistaa tarpeelle ja tahdolle nukkua. Mutta ehtii sitä perilläkin; kun juoksuun on ryhdytty, pysähdyn vain tyhjennystauoille. Väsyneillä koivilla on huono yrittää lähteä uudestaan liikkeelle, mitään inspiraatiotaukoja ei voi pitää. Ei tekosyitä, liiku! Kyllä aina kotiin jaksaa.


Huoltokokous

Olimme sopineet eilen illaksi palaverin huoltoporukan kanssa. Huolto tulee sujumaan kahdella autolla ja kolmella miehellä. Fysioterapeuttikaverini hoitaa tauoilla pelkästään lihashuoltoa sisältäen mm. ravistelua, jossa varmasti riittää tehtävää. Alaselkä ja hartiat tulevat olemaan tuskaisat koko melontasuorituksen ajan. Kylmääkin varataan mukaan, koska kokemusten mukaan on todennäköistä, että oikea polveni ärtyy. Kinesioteippaus voisi auttaa ja tuoda luottoa polveen juoksuosuudelle, mutta nyt on pärjättävä ilman. Katsoimme reitit ja sovimme taukotoiminnan. Lopuksi levitin huoltopaikan pressuineen ja peittoineen pihalle siten, kun olin sen suunnitellut. Printtaan miehille vielä Excel-taulukon, jossa on kunkin taukopaikan tarvikkeet ravintoineen, mitä kumpaankin autoon lastataan ja mm. ajo-ohjeet pyöräilyosuudelle. Puhelimilla voimme sitten sopia tarvittaessa, mutta luulenpa, että näemme sen verran tiheästi, että viestintä sujuu ilmankin. Videokamerakin on mukana ja sillä tullaan taltioimaan koko projektin loppuhuipennus tai niin pitkään kuin akut riittävät.




Rock, Radio Rock

Tänään varmistui hyvä lisä projektiin, kun sovimme haastattelusta ensi maanantaina puoli yhdeksän aikaan. Kanava on Radio Rock ja ohjelma sen suosituin, Heikelä Korporaatio. Jussikin on joskus juossut maratonin, vieläpä suorassa lähetyksessä, joten ehkä siinäkin on keskustelunaihetta. Saatan myös haastaa miehet juoksulenkille… 400:n Haasteen keräyspuolen ajatus on ollut alusta lähtien kannustaa mukaan myös miehiä, jotka ovat kokemusten mukaan yleensä nihkeästi mukana keräyksissä. Miehet haluavat jotain konkreettista tekemistä jne. Radio Rockin kautta tieto Uuden lastensairaalan tukiyhdistyksen keräyksestä ja projektistani tavoittaa hienosti myös kaltaisiani perheellisiä miehiä. Toivotaan, että esim. GPS-seuranta saa porukkaa kiinnostuneena seuraamaan etenemistäni ja kertomaan siitä kavereilleenkin. Esim. tuopin hinta keräykseen on lahjoitus, josta jää taatusti parempi mieli lahjoitettuna kuin juotuna. Saa kokeilla myös keissillä.


Juna kulkee vaan...

Huomenna tankkaan hiilaria, käyn hieronnassa ja kevyesti salilla pumppailemassa sekä lyhyesti melomassa. Melonnan päätteeksi katson kaiken kuntoon ja puhdistan, jos tarvetta on. Sunnuntaina huollan pyörät ja käyn kevyellä lenkillä pitämässä tuntumaa yllä. Maanantaina pakkaan auton varapyörineen ja kajakkeineen, jotta kaikki on valmista, kun huoltojoukot tulevat lähtöön joskus neljän aikaan. Starttaan klo 16.30, jotta pääsen aamun valjetessa melomaan Karjalohjalta.

Nämä viime päivät olen kulkenut pieni virne naamalla. Fiilis on hyvä johtuen siitäkin, että monet kaikenlaisista viimesyksyisistä hahmotelmista ovat toteutuneet, kun niitä on vain työstänyt. Paljoa jo toteutuneita juttuja enempää en ole lähtenyt havittelemaan, mutta onhan sitä näissäkin jo hyvää lisää projektiin ja sen tavoitteiden saavuttaminen toteutunee lähiaikoina. Hyviä uutisia on vielä tulossa…



 Keräyksen tilanne
Uusi Lastensairaala 2017 tukiyhdistys tiedotti toukokuussa, että rahaa on tilille kertynyt jo yli 3,2 miljoonaa euroa. Kesäkuun alussa varmistui HUS:in lupaama 40 miljoonan lahjoitus. Tilille lahjoittamalla varat siirtyvät suoraan sairaalahankkeeseen ilman välikäsiä. 400:n Haasteen keräystavoitteeseen on vielä matkaa: kasassa on pari tonnia. Keräyslupa löytyy Uuden Lastensairaalan sivulta:http://uusilastensairaala2017.fi/kerayslupa

400:n Haasteen T-paitatilaus
Teetämme laadukkaita 100 % puuvillasta valmistettuja Fruit of the Loomin T-paitoja, joihin painetaan Designtoimisto MOBB Helsingin suunnittelema logo silkkipainatuksella.


Kokotaulukko on nähtävissä fb-sivulla. Paidasta tulee kuvaa hieman tummemman turkoosi. Oman kokonsa voi ilmoittaa sähköpostilla tai viestillä Fb:ssa. Jaamme paitoja kampanjaan osallistuneille.  Toivomme paitaa kohti 20 euron lahjoitusta, joka maksetaan keräyksen tilille 400:n Haasteen viitenumerolla (ks. alla).

Paidan voi  tulla hakemaan maalista tiistai-iltana klo 18 lähtien. Kaikki toimitukset menevät omaan piikkiini, joten mieluummin en yksittäisiä lähetä postissa, vaan joko heitän ne useammalla kierroksella tilanneille tai sitten ne voi oman reissun sivutessa noutaa Vantaan Pähkinätieltä. Viestiä vain, niin sovitaan, miten toimitaan. 

Yrityslahjoittajat
Haastamme niin yrityksiä kuin yksityishenkilöitä mukaan tukiyhdistyksen keräykseen. Joitakin yrityslahjoituksia olemme saaneet, mutta lisää kaivataan, jotta tavoiteltuun 10 000 euroon päästään. 
Keräyksestä kiinnostuneita yrityslahjoittajia pyydämme ottamaan yhteyttä sähköpostilla, jotta voimme sopia lahjoittamisen yksityiskohdista. Yhteydenottoon käyvät sekä haaste400@hotmail.com että 400:n Haasteen fb-sivu.

Lahjoitukset:
Uusi Lastensairaala tukiyhdistys 2017 ry 
FI93 5541 2820 0199 67 (OP-Pohjola)
BIC: OKOYFIHH
400:n Haastetta tuet viitenumerolla 201 70402

400:n Haaste muualla:
400:n Haasteen etenemistä voi seurata myös Facebookissa: facebook.com/400nhaaste
Twitterissä projektin tuoreimmat tilanteet raportoivat @Haaste_mies ja @400nhaaste.

Tulevia tapahtumia
Suoritus starttaa maanantaina 5.8.2013 klo 16.30. Videota kuvataan edelleen ja se julkaistaan valmiina.

400:n Haasteen yhteistyökumppanit






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti