tiistai 30. heinäkuuta 2013

Jack In The Box

Palasin illan hieronnasta hyvillä mielin. Parina viime päivänä olen tuntenut kasvanutta levollisuutta ja onnellisuutta. Pitkään suunniteltu ja valmisteltu suoritus alkaa olla käsillä. Terveystilanne on hyvä ja koko projektin palaset alkavat olla niillä kohdin, mitä päässäni viime syksynä kuvittelin. Kotona on mennyt vielä mukavammin treenimäärien laskettua. On selvää, että treeni on toisinaan mennyt lasten kanssa vietetyn ajan ohi, mutta tämä on vain väliaikaista. Olen sijoitellut treenini pitkälti muun perheen menoihin ja siksikin se on ollut pitkälti yksinäistä tekemistä, josta olen nauttinut. Lenkkikaverin kanssa aikataulujen sumpliminen olisi käynyt usein liian vaivalloiseksi, kun tärkeintä on ollut päästä tekemään suunnitellut treenit. Nuorempi  poika täytti viikonloppuna kaksi vuotta, jota juhlittiin sukulaisten ja tuttavien kanssa maittavin kakuin. Viimeisten viikkojen aikana olemme lähentyneet nuoremman kanssa, mikä lämmittää mieltä. Olen ottanut poikaa mukaan kauppareissulle yksin ja mm. sille juoksukärrylenkille ja muutenkin huomioinut entistä enemmän. Tänään hoito- ja työpäivän päätteeksi tavatessamme ja nostettuani hänet syliin, poika kaappasi päästäni kiinni kaksin käsin ja antoi mojovan pusun. Iskä oli aika otettu.


Kehonkuvasta

Projektissa on itse niin syvällä, että välillä on hyvä kuulla sivustaseuraavan havaintoja tilanteesta. Body-maailmaa seuranneena kehon koostumuksesta, muodoista jne. puhuu paljon vaivattomammin (ilman turhaa tunteilua) esim. kisanneen vaimon kuin jonkun treenaamattoman kanssa. Katselin viime viikon päätteeksi salilla nykykuntoa ilman paitaa. Paljon on saanut kuulla kommentteja, että ”miehellä ei ole enää rasvaprosenttia” ja muuta sellaista. Näen kyllä jaloissa risteilevät verisuonet ja huomaan parantuneen lihaserottuvuuden, mutta edelleen on jenkkakahvaa vyötäröllä, joka on aina pysynyt tiukassa. Näin salin peilistä edelleen kalpeaa läskiä, vaikka joku vatsalihaskin jo erottuu. Eli ei tässä missään revityn kireässä kunnossa olla, vaikka muutama turha kilo onkin karisteltu.

Kalpee läski

Tällaisen sivullisen huomion sain eilen lauantaiselta lenkkikaverilta, jonka kommentti nosti suupieliä ja lämmitti mieltä: Haaste-miehen D-Day lähenee, nyt tarkkana. Mies on hirveässä kunnossa. Ulkoisesti muistuttaa ajokoiraa, posket lommolla ja silmissä outo katse. Levollinen ja määrätietoinen. Luvassa on hurja suoritus!"


Some-boostausta Titmeisterin tyyliin

Tänään blogi sai keskimääräisen viikkolukijamäärän muutamassa tunnissa, kun Arman Alizad eli @Titmeister linkitti projektin sekä Twitterissä että Facebook-sivullaan. Miehellä on yli 20 000 seuraajaa pelkästään Twitterissä, joten viestit tavoittivat paljon uusia potentiaalisia lahjoittajia. Iso kiitos miehelle asian edistämisestä! 



GPS-seuranta

Vain hetkeä ennen Titmeisterin tarjoamaa tulitukea somessa varmistui suorituksen GPS-seuranta puhelimessa. Suunnittelin sitä viime syksynä, kun hahmottelin projektia. Lähetin painaa noin 130 grammaa ja tulee esim. juomarepussa mukavasti mukana. Laite käyttää GSM-verkkoa ja palvelu sijaitsee gpsseuranta.net-sivustolla. Java-pohjaisella ohjelmalla pääsee sitten seuraamaan suorituksen aikana, missä mies eli täplä kartalla etenee. Lähetys on lähes live, koska viivettä on vaivaisen minuutin verran. Paikannuspalvelu tuo mukavasti lisää projektin huipennukseen. Palvelun tarjoaa sama firma, joka on tuottanut seurannat mm. suunnistuksen arvokisoihin ja erilaisiin seikkailukisoihin, Tmi Pekan GPS-seuranta. Pekka lupasi lähettää kaksi lähetintä Matkahuollolla, jotta akut riittävät koko suorituksen ajaksi. Tuli mieleen, mistä tätä projektia on lähdetty työstämään ja missä vaiheessa jo ollaan. Taas yksi palanen kasassa, kyllä tuntuu hyvältä!


Päivän perspektiivi

Päivän Iltasanomissa oli uutispäällikön kolumni, jota hän oli aloitellut pyöräilijöitä kritisoiden viime kesänä ja jättänyt sitten paremman aiheen vuoksi ”laatikkoon” odottelemaan. Täksi kesäksi mies oli hankkinut käyräsarvisen pyörän ja vielä ne ennakkoluulojen riivaamat trikoohousut, jotka olivatkin mukavat jalassa. Samoin oli pyöräilyn myötä oma asenne pyöräilijöitä kohtaan muuttunut, kun oli nähnyt, millaista on pyöräilijänä tuolla muun liikenteen seassa nykyisellä lainsäädännöllä ja liikennejärjestelmässä. Ymmärrys kasvoi jälleen, kun asetuttiin toisen asemaan. Monipuolinen liikkuminen parantaa parhaiten liikenneturvallisuutta, kun pyöräilevänä autoilijana pää alkaa kääntyä risteysalueella huomioidakseen myös kevyenliikenteen. Suosittelen!

 
Vara-akku setteineen

Suoritusta odotellessa

Tapaamme loppuviikosta huoltoporukan kanssa. Tuolloin on säiden suhteenkin tarkempaa näkemystä ja voimme katsella toiminnan mm. vaihtopaikoilla. Hain eilen Garminiin ulkoisen virtalähteen, jolla voin ladata rannetietokonetta melonnan aikana ja saan koko suorituksen datan talteen. Hain kauppareissulla apteekista myös juomajauheen, jolla täydennän hivenaineita suorituksen vaihtopaikoilla. Tänään Forecan ennuste lupaili ensi keskiviikolle +22 päivällä ja +14 yöllä ja noin 5 m/s lounaistuulta. Jos noin navakasti tuulee, lounaasta siitä olisi vähiten haittaa aallokkoa ajatellen.


Huoltotauon varmuusväline

Olo on alkanut olla levottoman sijaan rauhallisen malttamaton. Työmatkapyöräilyjen päälle nautin tänään kupin kahvia ja banaanin ja lähdin puoleksi tunniksi kiertämään rauhallisesti juosten läheistä lampea. Tasainen hiekkatie on hyvä alusta näille viimeisille juoksuille ennen suoritusta. Vauhtia oli hillittävä, kun mittari näytti liian nopeaa etenemistä. Nälän on nyt annettava kasvaa ja energiatasojen kohota kohti suoritusta. Luulenpa, että alkuviikosta alan olla jo kuin häkkiin suljettu elukka, joka kuopii malttamattomana maata. Ja kun suorituksen aika koittaa, pomppaan kuin se kuuluisa nukke laatikosta – vieteri mukanaan.




 Keräyksen tilanne
Uusi Lastensairaala 2017 tukiyhdistys tiedotti toukokuussa, että rahaa on tilille kertynyt jo yli 3,2 miljoonaa euroa. Kesäkuun alussa varmistui HUS:in lupaama 40 miljoonan lahjoitus. Tilille lahjoittamalla varat siirtyvät suoraan sairaalahankkeeseen ilman välikäsiä. 400:n Haasteen keräystavoitteeseen on vielä matkaa. Selvitän ja ilmoitan keräystilanteen lähipäivinä. Keräyslupa löytyy Uuden Lastensairaalan sivulta: http://uusilastensairaala2017.fi/kerayslupa

400:n Haasteen T-paitatilaus
Teetämme laadukkaita 100 % puuvillasta valmistettuja Fruit of the Loomin T-paitoja, joihin painetaan Designtoimisto MOBB Helsingin suunnittelema logo silkkipainatuksella.



Kokotaulukko on nähtävissä fb-sivulla. Paidasta tulee kuvaa hieman tummemman turkoosi. Oman kokonsa voi ilmoittaa sähköpostilla tai viestillä Fb:ssa. Jaamme paitoja kampanjaan osallistuneille.  Toivomme paitaa kohti 20 euron lahjoitusta, joka maksetaan keräyksen tilille 400:n Haasteen viitenumerolla (ks. alla).

Yrityslahjoittajat

Haastamme niin yrityksiä kuin yksityishenkilöitä mukaan tukiyhdistyksen keräykseen. Joitakin yrityslahjoituksia olemme saaneet, mutta lisää kaivataan, jotta tavoiteltuun 10 000 euroon päästään. 

Keräyksestä kiinnostuneita yrityslahjoittajia pyydämme ottamaan yhteyttä sähköpostilla, jotta voimme sopia lahjoittamisen yksityiskohdista. Yhteydenottoon käyvät sekä haaste400@hotmail.com että 400:n Haasteen fb-sivu.

Lahjoitukset:
Uusi Lastensairaala tukiyhdistys 2017 ry 
FI93 5541 2820 0199 67 (OP-Pohjola)
BIC: OKOYFIHH
400:n Haastetta tuet viitenumerolla 201 70402

400:n Haaste muualla:
400:n Haasteen etenemistä voi seurata myös Facebookissa: facebook.com/400nhaaste
Twitterissä projektin tuoreimmat tilanteet raportoivat @Haaste_mies ja @400nhaaste.

Tulevia tapahtumia
Suoritukseen on aikaa enää viikon verran. Lyhyt treenivideo valmistunee ennen suoritusta.

400:n Haasteen yhteistyökumppanit







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti