torstai 11. heinäkuuta 2013

Rah(k)aa pa(n)kkiin



Ensiksi pari juttua projektin tiimoilta. Sain iltapäivällä valmiin logon ja Designtoimisto MOBB Helsingin suunnittelija toimitti myös pari mallikuvaa, miltä painetut T-paidat näyttäisivät. Sain tänään myös tiedon tukijasta, joka haluaa pysyä nimettömänä ja kustantaa paitojen hankkimisen painatuksineen. Helpottaa omaa pankkiirin roolia huomattavasti. Tarkoitus on siis painattaa yksivärisiä T-paitoja naisten ja miesten leikkauksella ja myydä niitä 15-20 euron hintaan. Maksu suoritetaan suoraan keräyksen tilille Pohjola Pankkiin FI93 5541 2820 0199 67 käyttämällä viitenumeroa 201 70402. Kiinnostuksensa keräyksen tukemiselle T-paidan muodossa voi ilmoittaa sähköpostilla tai vaikka 400:n Haasteen fb-sivulla. Huoltojoukoille painamme paidat, joissa on myös sponsoreideni logot. Myyntiin tuleva mallipaita näyttää suunnilleen tältä:

Tue tyylillä



VMP

Pitkässä projektissa tulee väistämättä takaiskuja. Oloni ei viikonlopun pienestä vilustumisesta ole paljoa parantunut, joten tällä hetkellä pidän todennäköisempänä, etten starttaa aamulla 267 km:n Haminaan päättyvälle kierrokselle. Eilen vielä jomotti vähän päätä, mutta tänään ei, vaikka olo oli vähän flunssainen. Salitreeni sujui kuitenkin vaivatta, eikä lihaksissa tai nivelissä ole ollut vääriä tuntemuksia. Jos huomenna aamulla olo on parempi kuin parina viime aamuna, puntaroin päätöksen uusiksi. Vaimo otti auton mukaansa, joten olen pyöräillyt kaikki työmatkat tällä viikolla, kun normaalisti olisin voinut keventää pariksi päiväksi tarvittaessa täysin. Tahto olisi kova pyörän päälle toteuttamaan laadittua suunnitelmaa, mutta tässä tilanteessa voin menettää paljon enemmän kuin saavuttaa. 400:n Haasteessa on vahvasti kyse fiiliksestä, mutta näissä tilanteissa on käytettävä kylmästi järkeä, vaikkei huvittaisi. Pitkän treeniohjelman etu on siinä, että sen lisäksi, että suunniteltu progressio voi toteutua vähin vaurioin, myöskään tulevan suorituksen läpäiseminen ei kyseenalaistu yhden treenin väliinjättämisestä. Silti se vituttaa.





Rahkajuoma

Olen aikaisemmissa postauksissa maininnut usein rahkavälipalajuoman, jota olen jo yli kymmenen vuotta tehnyt ja nauttinut päivittäin. Resepti on simppeli, rahkajuoma on kevyt, runsasproteiininen välipala, joka on nopea valmistaa ja siitä voi tehdä erilaisia variaatioita. Teen yleensä samalla kaavalla, mutta joskus harvoin sovellan, kun jokin raaka-aineista on päässyt loppumaan. Välipala ehtii hyvin laskeutua, kun nautin 7 dl:n annoksen 1-2 tuntia ennen treeniä.

1 iso purkki (340g) ananaspaloja mehussaan
1,5 dl kaurahiutaleita
500 g Milbona-rahkaa
1 banaani

Tarvikkeet sekaisin ja vettä perään

Tarveaineille tulee hintaa alle 2,5 euroa ja ravintosisältö on noin 370-400 kcal / annos, joita setistä siis tulee kaksi. Proteiinia tulee annosta kohden yli 30 grammaa ja eripituisia hiilihydraatteja yli 40 grammaa. Rasvaa tulee vain muutama gramma, mutta niitä ei treenin alla tarvitsekaan. Milbonaa en syö koskaan sellaisenaan, koska aine on sen verran jankkia. Sen sijaan olen jo vuosia syönyt esim. aamupalan yhteydessä notkeamman Ehrmannin, jonka koostumusta on muutettu ilmeisesti vastaamaan kilpailevan tuotteen haasteeseen, Valion kehittämään Pehmeään rahkaan, joka on varmaan ottanut oman osansa kysynnästä. ”Hauska” yksityiskohta pisti silmään, kun Ehrmannin purkin ulkoasua oli muutettu uudistuksen myötä mm. lisäämällä teksti ”Runsaasti proteiinia”, vaikka todellisuudessa tuotteen proteiinipitoisuus oli pudonnut pari grammaa vanhasta versiosta, josta pidin enemmän. Piti sitten markkinoinnin vastata tähän ”proteiinibuumiin”, mutta puolestani olisivat voineet jättää tiedon korostamatta. Kieroa touhua prkl.

Tasan kaksi annosta

Kaadan tarveaineet listan mukaisessa järjestyksessä Kenwoodin lasiseen 1,5 litran tehosekoittimeen ja täytän astian vedellä paria senttiä vaille täyteen. Kansi kiinni ja täydellä teholla puolisen minuuttia, jotta kaurahiutaleetkin ovat hienontuneet. Tästä setistä saa tasan kaksi sheikkerillistä hyvää evästä heti nautittavaksi tai jääkaappiin valmiiksi mukaanotettavaksi. Juoman kiinteysastetta ja ravintopitoisuutta voi lisätä kaurahiutaleilla ja sekaan voi hedelmien tilalla käyttää marjoja, esim. mustikka toimii hyvin. Hakkaa kaupan valmisrahkat mennen tullen. Sokeria ei tarvitse lisätä, koska jo ananasmehusta sitä tulee vähintäänkin riittävästi. Rahkan valmistus onnistuu tietenkin myös sauvasekoittimella, mutta tehosekoitin on vaivattomampi ja juomasta tulee vähän notkeampaa. Huomasin settiä kuvatessa, ettei tämä kyllä mikään esittelykeittiö ole, mutta onneksi saamme asiaan odotetun korjauksen ensi keväänä.

2 min and good to go

The Logo



Keräyksen tilanne
Uusi Lastensairaala 2017 tukiyhdistys tiedotti toukokuussa, että rahaa on tilille kertynyt jo yli 3,2 miljoonaa euroa. Kesäkuun alussa varmistui HUS:in lupaama 40 miljoonan lahjoitus. Tilille lahjoittamalla varat siirtyvät suoraan sairaalahankkeeseen ilman välikäsiä. Tiedotamme keräyksen tilanteen lähiaikoina. Keräyslupa löytyy Uuden Lastensairaalan sivulta: http://uusilastensairaala2017.fi/kerayslupa

Ensimmäisen yrityslahjoituksen saimme huhtikuussa, kun Dynasty Helsinki lähti mukaan.

Yrityslahjoittajat

Haastamme niin yrityksiä kuin yksityishenkilöitä mukaan tukiyhdistyksen keräykseen. Joitakin yrityslahjoituksia on tiedossa, mutta lisää kaivataan, jotta tavoiteltuun 10 000 euroon päästään. 

Keräyksestä kiinnostuneita yrityslahjoittajia pyydämme ottamaan yhteyttä sähköpostilla, jotta voimme sopia lahjoittamisen yksityiskohdista. Yhteydenottoon käyvät sekä haaste400@hotmail.com että 400:n Haasteen fb-sivu.

Lahjoitukset:
Uusi Lastensairaala tukiyhdistys 2017 ry 
FI93 5541 2820 0199 67 (OP-Pohjola)
BIC: OKOYFIHH
400:n Haastetta tuet viitenumerolla 201 70402

400:n Haaste muualla:
400:n Haasteen etenemistä voi seurata myös Facebookissa: https://www.facebook.com/pages/400n-Haaste/631401450209401?ref=hl
Twitterissä projektin tuoreimmat tilanteet raportoivat @Haaste_mies ja @400nhaaste.

Tulevia tapahtumia
Suoritukseen on aikaa nelisen viikkoa. Lyhyeen treenivideoon kerätään materiaalia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti