sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Projektiviikko 27

Toiseksi viimeinen kovempi treeniviikko jäi vähän vaisummaksi kuin olin suunnitellut. Viikonlopun työmatkan vuoksi sunnuntaille suunnittelemani pitkä melonta oli jätettävä väliin, jotta vaimokin pääsi liikkumaan oltuaan yksin poikien kanssa pari yötä. Pojillakin oli ollut ikävä ja he nauttivat selvästi paluustani. Oli mukava palata kotiin, vaikka reissu olikin raskas. Vaimolla alkoi kesäloma, joten nyt pojat ovat päivät kotona ja voin kulkea kaikki työmatkat pyörällä eli säätämistä on vähemmän. Kävin iltapäivällä lasten kanssa pyörälenkillä ulkoilemassa, nuorempi kärryssä ja vanhempi rinnalla pyörällään. Reippaasti se tikkasi jälleen ja oli kuulemma kivaa isin kanssa lenkillä. Pidimme välillä juomataukoja ja pysähdyimme puiston penkille mutustelemaan vanhoja Panttereita ja kohta taas jaksettiin jatkaa matkaa.


Poikien kanssa lenkillä

Viikolle 27 kertyi treeniä seuraavasti: juoksua kolmesta lenkistä 3.20 h. Pitkä pyöräily jäi tarkoituksella puuttumaan: 2.45 h, josta 70 min kertyi kauden ensimmäisestä maastopyörälenkistä. Kävin fiilistelemässä Cubella Petikosta Serenaan ja takaisin ja nostin sykkeitä välillä yli 180:n. Salilla kävin kahdesti 45 min ja melontaa tuli 2.15 h. Yhteensä siis vajaat 10 h treeniä, jonka päälle tuli reippaasti hyötyliikuntaa, joten viikko oli kokonaisrasitukseltaan silti hyvinkin määräviikko. Viikon alin paino oli 72,2 kg ja lihaserottuvuus on lisääntynyt viime viikkoina selvästi. Senkin suhteen on oltava tyytyväinen: vähemmän turhaa kannettavaa pitkässä suorituksessa. Oikea polvi oli alkuviikolla Poriin pyöräilystä ärtynyt, joten käytin siihen kylmää. Hieronnassa kävin tiistaina, jolloin paikat olivat irtonaiset eli kaikki on kunnossa.


Katselin toteutunutta treenisuunnitelmaa ja olen jäänyt joka viikko melontatavoitteista, jotka laadin alkuvuodesta. Suunnitelman tein kuitenkin pitkälti erään kirjan pohjilta, jolloin omaa käsitystä koko lajista ja sen harjoittelusta ei juuri ollut. Määrätavoitteista jäämisestä en viitsi stressata, koska kokonaisuus on niin kohdillaan ja kajakki kulkee. Toki sitä olisi enemmänkin voinut treenata, mutta melontaharjoittelu vie matkusteluineen  kaikista lajeista eniten aikaa. Jos olisin liittynyt johonkin melontaseuraan ja jäänyt ilman Welhonpesän tarjoamaa tukea kajakkeineen ja kaikkine varusteineen, harjoittelu olisi ollut vielä kitkaisempaa ja jos määrät eivät olisikaan jääneet toteutuneita alhaisemmiksi, kotona olisi voinut olla kireää. Nyt kaikki on sujunut jouhevasti ja olemme voineet yhdistää osan melontaharjoittelusta muun perheen ulkoiluun ja retkeilyyn.


Enimmäkseen olen pystynyt melomaan viikoittain noin tunnin lyhyen treenin ja pidemmän yli 20 km lenkin, joten tietty rutiini hommaan jo on. Huomasin varmuuden kasvaneen viime viikon lyhyellä melonnalla. Vaikka tuuli navakasti ja aallokkoakin oli, pidin polvet yhdessä, enkä enää hakenut vakautta tukemalla jalkoja polvitukiin, vaan myötäilin aallot lantiolla. Ensi viikolla aion meloa kaksi pitkää lenkkiä ja kolmannen lyhyen, joten määrä tulee olemaan yli kuusi tuntia ja jo lähemmäs tulevaa suoritusmatkaa, 55 kilometriä. Kävin perjantaina ennen työmatkaa melomassa Pitkäjärvellä, jonne lähdin Lähderannasta. Edellisen kerran meloin Pitkäjärvellä vappuna. Vesi oli lämmintä ja rannat olivat kevään tulvien jälkeen kapealla. Koillinen pää oli niin täynnä kasvillisuutta, etten viitsinyt sotkea ihan päätyyn saakka, jossa on lintujakin paljon. Osassa järveä lillui vihertävää levää. Liekö sinilevää, mutta uimisen kieltäviä kylttejä ei ainakaan omaan silmään erottunut.


Pitkäjärvellä

Ensi viikolle olen suunnitellut alun perin 20 h treeniä, joka täytyy sovitella myös 4-päiväisen työviikon kanssa yhteen. Pisimmän juoksun teen tiistaina enimmäkseen hiekkaisella reitillä ja muut pitkät ja raskaat treenit sijoittelen perjantaista sunnuntaihin. Odotan jo lauantaita, jolloin kaveri on tulossa auttamaan, jotta voin meloa tulevaa reittiä Karjalohjalta Kisakallion urheiluopistolle. Treeni toimii osaltaan myös tärkeänä psyykkisenä valmistautumisena. Keskiviikkona taidan levätä ja ainoa rasitus on työmatkojen pyöräilyt, yhteensä 18 km, joka on maltettava tehdä hiljaa. Pitkän/pitkien pyöräilyjen reittiä ja tarkkaa pituutta en ole vielä päättänyt.


Gutzylta lähti perjantaina matkaan urheiluravinnepaketti, jolla pääsen viimeistelemään projektin. Olen ajatellut varata suoritukseen tarvittavasta energiasta valtaosan geeleistä, energiapatukoista ja Gutzyn juomasta, vaikka ”oikeaa” ravintoakin on varattava mukaan. Vaihtotauoilla syön jotain kiinteämpää, mutta kevyttä. Kulutus tulee olemaan yli 20 000 kcal, joista tulen nauttimaan yli puolet ravinnosta ja loput sulaa kehon omista varastoista, ehkä 1,5-2 kiloa. Pyöräillessä keskisyke tullee olemaan yli 150, samoin juostessa, kun melonnassa se on jossain alle 130:ssä. Taukoineen koko suorituksen keskisyke tullee olemaan noin 140. Ouluun 2010 polkiessani keskisyke oli 137, joka sisälsi pari tuntia taukoja vajaasta 27 tunnin kokonaissuoritusajasta.



Keräyksen tilanne
Uusi Lastensairaala 2017 tukiyhdistys tiedotti toukokuussa, että rahaa on tilille kertynyt jo yli 3,2 miljoonaa euroa. Kesäkuun alussa varmistui HUS:in lupaama 40 miljoonan lahjoitus. Tilille lahjoittamalla varat siirtyvät suoraan sairaalahankkeeseen ilman välikäsiä. Tiedotamme keräyksen tilanteen lähiaikoina. Keräyslupa löytyy Uuden Lastensairaalan sivulta: http://uusilastensairaala2017.fi/kerayslupa

Ensimmäisen yrityslahjoituksen saimme huhtikuussa, kun Dynasty Helsinki lähti mukaan.

Yrityslahjoittajat

Haastamme niin yrityksiä kuin yksityishenkilöitä mukaan tukiyhdistyksen keräykseen. Joitakin yrityslahjoituksia on tiedossa, mutta lisää kaivataan, jotta tavoiteltuun 10 000 euroon päästään. 

Keräyksestä kiinnostuneita yrityslahjoittajia pyydämme ottamaan yhteyttä sähköpostilla, jotta voimme sopia lahjoittamisen yksityiskohdista. Yhteydenottoon käyvät sekä haaste400@hotmail.com että 400:n Haasteen fb-sivu.

Lahjoitukset:
Uusi Lastensairaala tukiyhdistys 2017 ry 
FI93 5541 2820 0199 67 (OP-Pohjola)
BIC: OKOYFIHH
400:n Haastetta tuet viitenumerolla 201 70402

400:n Haaste muualla:
400:n Haasteen etenemistä voi seurata myös Facebookissa: https://www.facebook.com/pages/400n-Haaste/631401450209401?ref=hl
Twitterissä projektin tuoreimmat tilanteet raportoivat @Haaste_mies ja @400nhaaste.

Tulevia tapahtumia

Suoritukseen on aikaa nelisen viikkoa ja logo paljastetaan pian. Lyhyeen treenivideoon kerätään materiaalia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti