tiistai 9. heinäkuuta 2013

Kuin viimeistä viikkoa

Viimeinen määräviikko on lähtenyt hyvin alkuun. Pyöräilen koko viikon työmatkat, kun vaimo lähti poikien kanssa autolla mummolaan. Eilen kävin työpäivän päätteeksi salilla ja päivällisen jälkeen kipaisimme kajakin ja menimme Jupperin rantaan, josta kävin kiertämässä puuskittaisen tuulen nostamassa aallokossa Pitkäjärven ympäri. Foreca kertoi pohjoistuulta olleen 6 m/s, joka myös tuntui, vaikka suojaisiakin paikkoja onneksi oli. Aaltojen myötäileminen alkaa sujua ja lenkin hienoimman hetken koin eteläpäässä, jossa joutsen uiskenteli rauhassa ja antoi tuulen työntää kajakin harvinaisen läheltä ohi. Tuli vain mieleen, kuinka hieno laji on kyseessä. Suunnitelmia on jo kaksikon hankkimisesta ja vaimon kanssa voitaisiin käydä retkeilemässä Päijänteellä Pulkkilanharjun tienoilla kansallispuiston alueella. Kajakin kanssa ei tarvitse miettiä tavaroiden painoa, joten mukaan voi ottaa kaikkea maittavaa ja muutakin kuin vain välttämättömimmät varusteet.  Aallokkoa varten olen käyttänyt lisäpainona kolmen litran kanisteria, jonka olen sijoittanut keulaluukkuun. Tällä kertaa täytin sen vain puoliksi, mutta ehkä siitäkin painosta oli hyötyä. Treeniä kertyi eilen yhteensä 2,5 tuntia.

Kotimainen arvolintu

Eilen myös saapui Gutzyn lähettämä paketti, jossa oli juomat, geelit ja energiapatukat viimeisiin treeneihin ja tulevaan suoritukseen. Itselle uutena tuotteena mukana oli tankkausvalmiste, joka helpottaa hiilihydraattien runsasta nauttimista suoritusta edeltävinä päivinä. Juomassa on mukana myös vitamiineja ja elektrolyyttejä, joita pelkän veden runsas nauttiminen huuhtelee elimistöstä. Mielenkiinnolla odotan loppuviikkoa, jolloin on viikon pisimmät ja raskaimmat treenit. Tulevaa pisintä pyöräilyä edeltävänä päivänä aion tankata runsaasti.

Gutzyn paketti

Tänään oli pitkän juoksulenkin vuoro, vaikka päivällä olo oli vähän hutera. Sain viikonloppuna sen verran vetoa, että kurkussa oli vähän flunssainen olo. Petikon kuntorata on siitä hyvä, että hiekkapohjaisena se ei hakkaa jaloille ja reitillä tulee rutkasti nousumetrejä, mistä on hyötyä varsinkin tulevan juoksureitin alkuosaa ajatellen. Söin välipalaa ja kupin kahvia ja otin puolen tunnin nokoset. Petikon kuntorata on 4,7 km pitkä ja nousumetrejä kertyy 90 kierrosta kohti. Juoksin kolme kierrosta ja kuntoilupaikalla ystävällinen herra auttoi ottamalla pari kuvaa. Paluumatkalla koukkasin Myyrmäen suunnasta lisäkilometrin. 22,5 km rullasi 146:n keskarilla aikaan 2.09 h. Nousumetrejä kertyi yhteensä 352. Polvien sivuissa tuntui vähän kiristelyä, muttei mitään hälyyttävää. Tänään treeniä tuli kaikkiaan kolmisen tuntia, joten kasassa on jo 5,5 tuntia treeniä. Huomenna on viikon ”lepopäivä”, mutta joudun autottomana pyöräilemään yhteensä noin tunnin verran, kun käyn työpäivän päätteeksi hieronnassa.

Petikon kuntoradalla


 Loppuviikko

Hahmottelin eilen projektin viimeisen pitkän pyöräilyn. Reitti kulkee Vantaalta Porvoon, Myrskylän, Kouvolan ja Luumäen kautta Haminaan ja mittaa sille kertyy 267 km. Täysin uusia seutuja on vasta Kouvolasta 6-tietä pitkin lähtevä loppureitti, ja tietääkseni tiellä 26 saa kiivetä vielä jonkin verran, kun lähestyn maalia. Lauantaina tulemme kotiin, josta jatkan kaverin avustamana melomaan projektin pisimmän matkan Karjalohjan venesatamasta Lohjanjärven yli Kisakallion urheiluopistolle. Matkaa kertynee noin 30 km ja suuren veden ohitus on tässä se, mitä odotan jännityksellä. Tarkoituksena on juosta tämän päälle tulevan reitin alkuosaa Vihdin kirkonkylältä kohti Veikkolaa ainakin Ojakkalan ohi, koska juoksun kesto on vähintään tunnin. Sitä pidempi juoksumatka riippuu pelkästään polvien kunnosta: liian tuhoavaa treeni ei saa olla, vaikka psyykellekin tekee hyvää ajaa tulevaa reittiä sisään ja samalla saa pikku vihiä tulevista tuntemuksista. Tielle 110 olisi 18,7 km, mutta saapa nähdä.. Sunnuntaina ajattelin vielä meloa väsyneenä viikolle suunnitellut treenitunnit (20) täyteen.


Kuntotesti Kisakalliossa

Sovin eilen projektin toisen kuntotestin Kisakallioon. Päivä on 19.7, joten olen ehtinyt jo jonkin verran palautua raskaimmasta viikosta. Toistamme polkupyöräergometrillä maksimitestin, jossa siis poljetaan uupumukseen asti. Testiä ennen otamme InBody-mittaukset, jossa viimeksi jäin pisteen päähän Atleetista, rasvat oli laitteen arvion mukaan 13,5 %. Nyt tilanne on talvella suunnitellun mukainen, joten rasvat voivat olla jossain 10 % tuntumassa. Viimeksi sain maksimitehoksi 366 W ja VO2max oli 64. Odotan mielenkiinnolla, mitä saan kehosta tällä kertaa irti. Jos pääsen edes samaan, ainakin teho/painosuhde on parantunut, kun kiloja on muutama sulateltu. Alexander Stubb twiittasi viime viikolla saaneensa testissä 4,91 W/kg, joka oli sama kuin oma maaliskuussa tekemäni. Jotta omat testitulokseni olisivat keskenään vertailtavissa, pyrin tekemään viimeisen vuorokauden ajan asiat samalla tavalla kuin viimeksi. Tuolloin testi oli klo 13, mutta nyt pari tuntia myöhemmin. Seurailen ravintoa, juomista, lepoa ja rasitusta, jotta sykkeetkin olisivat edes suunnilleen vertailukelpoisia. Projektin lähtökohdista lisää postauksessani edellisestä testistä ja sen tuloksista.



Keräyksen tilanne
Uusi Lastensairaala 2017 tukiyhdistys tiedotti toukokuussa, että rahaa on tilille kertynyt jo yli 3,2 miljoonaa euroa. Kesäkuun alussa varmistui HUS:in lupaama 40 miljoonan lahjoitus. Tilille lahjoittamalla varat siirtyvät suoraan sairaalahankkeeseen ilman välikäsiä. Tiedotamme keräyksen tilanteen lähiaikoina. Keräyslupa löytyy Uuden Lastensairaalan sivulta: http://uusilastensairaala2017.fi/kerayslupa

Ensimmäisen yrityslahjoituksen saimme huhtikuussa, kun Dynasty Helsinki lähti mukaan.

Yrityslahjoittajat

Haastamme niin yrityksiä kuin yksityishenkilöitä mukaan tukiyhdistyksen keräykseen. Joitakin yrityslahjoituksia on tiedossa, mutta lisää kaivataan, jotta tavoiteltuun 10 000 euroon päästään. 

Keräyksestä kiinnostuneita yrityslahjoittajia pyydämme ottamaan yhteyttä sähköpostilla, jotta voimme sopia lahjoittamisen yksityiskohdista. Yhteydenottoon käyvät sekä haaste400@hotmail.com että 400:n Haasteen fb-sivu.

Lahjoitukset:
Uusi Lastensairaala tukiyhdistys 2017 ry 
FI93 5541 2820 0199 67 (OP-Pohjola)
BIC: OKOYFIHH
400:n Haastetta tuet viitenumerolla 201 70402

400:n Haaste muualla:
400:n Haasteen etenemistä voi seurata myös Facebookissa: https://www.facebook.com/pages/400n-Haaste/631401450209401?ref=hl
Twitterissä projektin tuoreimmat tilanteet raportoivat @Haaste_mies ja @400nhaaste.

Tulevia tapahtumia

Suoritukseen on aikaa kuukausi ja logo paljastetaan pian. Lyhyeen treenivideoon kerätään materiaalia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti