torstai 4. heinäkuuta 2013

Seikkailujuoksijan seurassa

Tänään on ollut aivan huikea päivä! Aiheesta lisää blogauksen lopussa.


Sovin pari viikkoa sitten seikkailujuoksija Jukka Viljasen kanssa lenkin Nuuksioon. Olimme tavanneet ja jutelleet pari kertaa Go Expossa Juoksija-lehden ständillä, joten juttua oli mukavaa ja luontevaa jatkaa lenkin lomassa. Ja mikä olisi sen sopivampi ympäristö tapaamiselle kuin Nuuksion seudun mäkinen maasto. Sääkin sattui olemaan optimaalinen, joten matka taittui kuin huomaamatta.

Jukalla on kova osaaminen erilaisista projekteista, joiden myötä mies on juossut lähes kaikilla mantereilla. Seuraava suuri projekti on suunnitteilla vuodelle 2015 ja siitä kuulemme lisää, kun suunnitelma etenee. Juoksuprojektit Jukka mahdollistaa tekemällä freelancerina töitä Juoksija-lehdelle ja kiertämällä maata luennoimassa yrityksissä. Jukan kanssa ajatuksia vaihdellessa tuntee hengenheimolaisuutta. Nautitaan siitä, mitä tässä ja nyt on, eikä mietitä huolestuneina asioita, joihin ei voida vaikuttaa. Mies on rohkeasti toteuttanut omaa juttuaan ja saanut erilaiset projektit aikaiseksi suunnittelulla ja suunnitelman tinkimättömällä toteuttamisella ammattimaisen tiimin avustamana. Jukka myös puhuu ja toteuttaa urheilussaan monipuolisuuden ajatusta. Vaikka tavoitteet ovat juoksussa, kovaa treenaamalla pelkästään juoksukilometrejä keräten saa itsensä melko helposti romuksi, joka ei kykene tavoitteista suoriutumaan. Jukka toki juoksee paljon, mutta tekee harjoituksia myös sisäsoutamalla ja kuntopyöräilemällä, jotka tuovat hyvää vaihtelua ja balanssia kehon rasittamiseen.

Oli hyvä kuulla pari huomiota kokeneemmalta tässä viimeisiä kovia treeniviikkoja tehdessä. Pitää muistaa nauttia hommasta, missä olenkin mielestäni onnistunut. Hampaat irvessä en ole yhteenkään treeniin lähtenyt, vaikka joskus olen ajanut kajakki katolla ilman tarkkaa kuvaa siitä, mitä tuleva treeni tulee sisältämään. Olen jättänyt mieluummin tietyn tunti- tai kilometrimäärän jahtaamatta ja malttanut kuunnella kehoa ja puntaroida kokonaisrasitusta, mikä on varmasti osasyy vähäisiin kremppoihin. Toinen hyvä huomio oli viimeisten viikkojen treenien kovuus ja kesto: voin tuhota niillä paljon enemmän kuin enää saavuttaa. Kunto on jo sellainen, jolla suunniteltu haaste tullaan läpäisemään. Kovalla treenillä voi tietenkin hakea henkistä kovuutta tulevia haasteita varten, mutta loukkaantuminen tässä vaiheessa voisi pahimmillaan riskeerata koko suorituksen elokuun toisella viikolla.

Lähdimme Nuuksion majalta ja juoksimme jonkin matkaa Solvallantietä Nuuksiota kohti, kunnes käännyimme hevostallin ohitse Pirttimäkeen. Tuttuja seutuja, jossa olemme joskus perheellä käyneet nuotiopaikalla eväsretkellä. Hiekkatiet olivat jaloille mukavia juosta ja näin pitkällä lenkillä pelkän asfaltin hakkaaminen olisi ollut viime viikon jälkeen kivuliasta. Solvallaa lähestyessä pääsimme kiipeämään useamman pitkän ja jyrkänkin mäen ja takareidet olivat viimeistään tässä vaiheessa lämmenneet. Olin ottanut mukaani litran pullollisen Gutzya juomavyöhön, josta join matkan mittaan tasaisesti. Jukka veti lenkin intiaanimeiningillä juomatta mitään. No, en itse ole vielä tähtäämässä aavikolle. Palasimme Solvallantielle vasta avatun Suomen Luontokeskus Haltian kohdalta ja jatkoimme mäkistä pyörätietä takaisin autoille. 

Seikkailujuoksija

Matkaa kertyi kaikkiaan 18 km aikaan 1.40 h eli keskinopeudella 10,7 km/h. Jukka heitti vielä mukaani kassillisen Kustannus Oy Juoksijan lehtiä: Juoksijaa, Hiihtoa ja uutta lehteä Pyöräily + Triathlon, jonka aion monipuolisuutensa ja kattavuutensa vuoksi tilata. Syksyllä ilmestyy miehen toinen kirja Asennetta peliin, ja ensimmäinen, Seikkailujuoksija, kertoo mm. Saharan halkijuoksusta vuosi sitten. Tätä kirjaa en ole vielä hankkinut. Seuraamani blogi löytyy osoitteesta http://www.sportman.fi/?page_id=21

Viikon pitkä juoksulenkki hienossa säässä ja hienoissa maisemissa, hienon miehen ja urheilijan kanssa, eikä paikatkaan kipuilleet. Ei voi valittaa.




Päivä oli kaikin puolin positiivinen. Kävin kesän ensimmäisellä maastopyörälenkillä aamupäivällä, kun polkaisin Petikko-Serena-reitin edestakaisin. Treeni kesti kaikkineen 70 min ja korkeimmillaan sykkeet kävivät yli 180:n. Olen ensi vuodelle ajatellut sen Finlandiahiihdon lisäksi osallistumista legendaariselle Tahko MTB:lle, jossa vaimo kävi hoidattamassa mudalla kasvojaan viime vuonna.

 
Amazon
Eilisen palauttavan juoksun jälkeen huomasin jalassa uusia suonia. Tänään aamupaino oli alhaisin pariin vuoteen: 72,2 kg. Turha paino on jo osaksi karissut.


400:n Haasteelle logo!
Sain tänään myös nähdä tulevan logon, joka tullaan mm. painamaan huoltojoukkojen T-paitoihin. Kyselen myöhemmin porukalta halukkuutta, kun asia etenee. Ajatus olisi painaa enemmänkin paitoja, joiden myyntitulot voisimme ohjata suoraan keräyksen tilille. Logon suunnittelee kovan luokan ammattilainen ja sen mukaista oli jälkikin. Pääsemme julkistamaan sen lähipäivinä. Odotan innolla!



Keräyksen tilanne
Uusi Lastensairaala 2017 tukiyhdistys tiedotti toukokuussa, että rahaa on tilille kertynyt jo yli 3,2 miljoonaa euroa. Kesäkuun alussa varmistui HUS:in lupaama 40 miljoonan lahjoitus. Tilille lahjoittamalla varat siirtyvät suoraan sairaalahankkeeseen ilman välikäsiä. Tiedotamme keräyksen tilanteen lähiaikoina. Keräyslupa löytyy Uuden Lastensairaalan sivulta: http://uusilastensairaala2017.fi/kerayslupa

Ensimmäisen yrityslahjoituksen saimme huhtikuussa, kun Dynasty Helsinki lähti mukaan.

Yrityslahjoittajat

Haastamme niin yrityksiä kuin yksityishenkilöitä mukaan tukiyhdistyksen keräykseen. Joitakin yrityslahjoituksia on tiedossa, mutta lisää kaivataan ja sen eteen teemme parhaillaan töitä, jotta tavoiteltuun 10 000 euroon päästään. 

Keräyksestä kiinnostuneita yrityslahjoittajia pyydämme ottamaan yhteyttä sähköpostilla, jotta voimme sopia lahjoittamisen yksityiskohdista. Yhteydenottoon käyvät sekä haaste400@hotmail.com että 400:n Haasteen fb-sivu.

Lahjoitukset:
Uusi Lastensairaala tukiyhdistys 2017 ry 
FI93 5541 2820 0199 67 (OP-Pohjola)
BIC: OKOYFIHH
400:n Haastetta tuet viitenumerolla 201 70402

400:n Haaste muualla:
400:n Haasteen etenemistä voi seurata myös Facebookissa: https://www.facebook.com/pages/400n-Haaste/631401450209401?ref=hl
Twitterissä projektin tuoreimmat tilanteet raportoivat @Haaste_mies ja @400nhaaste.

Tulevia tapahtumia
Suoritukseen on aikaa viitisen viikkoa. Lyhyeen treenivideoon kerätään materiaalia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti