torstai 2. toukokuuta 2013

Vapusta ja projektiviikot 10-13


Kävin vappupäivänä melomassa ensimmäisen kerran kunnolla, kun kastelin housuni läheisessä Pitkäjärvessä. Kovasta tuulesta huolimatta nautiskelin äänettömästä menosta ja fiilistelin uutta retkeilymuotoa. Yllätin vahingossa joutsenpariskunnan keskellä heinikkoa, jossa se paistatteli päivää pesintäpuuhissa. Lähijärvissä on vielä paljon nähtävää ja kesä on kohta vasta alussa. Vappupäivän iltapäivällä puskin pyörällä ikävään länsituuleen Kirkkonummelle tutuille grillaamaan ja saunakin oli lämmitetty.

Tiputin tälle viikolle salikerrat kahteen, joten kaksi melontakertaa mahtuu jatkossa hienosti viikko-ohjelmaan. Kaivelin treenipäiväkirjoja ja koostin raportin projektin kolmannesta periodista. Nämä koosteet tuppaavat olemaan sillisalaattia, mutta blogi nyt saa olla ennemmin informatiivinen kuin kaunokirjallinen, jotta saan välitettyä tietoa ja tunnelmia matkan varrelta. Liialla hieromisella tekstiä kertyisi vähemmän, mikä ei tässä projektissa olisi tarkoituksenmukaista. 



Projektiviikko 10

Projektiviikolla 10 sali+aerobinen olivat jo rutiinia. Pyöräilin maanantaina salille, treenasin ylä- ja keskikroppaa ja soudin 45 min. Tässä treenissä tein toisen yhden käden kulmasoudun 40kg käsipainolla 12 toistoa. Sen suurempia painoja en ko. liikkeessä liikutellut koko alkuvuonna. Illalla venyttelin kotona.

Tiistaina juoksin 5,6km aamulenkin.  Iltapäivällä poljin 1000kcal edestä 1.44h pitkin lähiseutuja. Keskisyke oli 144, joten lenkki oli hyvää pk:ta. Keskiviikko oli lepopäivä, jolloin ulkoilimme lasten kanssa. Torstaina tein jalkatreenin salilla ja soudin taas 45 min päälle ja join Gutzya. Projektin alussa tein osan lyhyemmistä aerobisista salin päälle pelkällä vedellä, mutta rasituksen kasvaessa aloin säännöllisesti varaamaan mukaan urheilujuomajauhetta, josta tein n. 5% juomaa aerobisen yhteydessä nautittavaksi. Jaksoi heti paremmin, eikä 45 min soutu tuntunut lainkaan niin pahalta kuin pelkällä vedellä. Palautumisjuomasta join yleensä vajaa puolet salin jälkeen ja loput heti aerobisen jälkeen. Kotiin pyöräiltyäni söin yleensä puolen tunnin sisällä kiinteän aterian suihkun yms. jälkeen. Tänä torstai-iltana yllätti vatsatauti, joten perjantai meni lepäillessä ja mm. urheilujuomalla menetettyjä nesteitä takaisin tankkaillessa.

Lauantaina kävin iltapäivällä salilla tekemässä yläkroppatreenin. Salin päälle soudin puoli tuntia, jonka päälle juoksin matolla toiset puoli tuntia. Sunnuntaina oli perinteisen Go Expon vuoro Pasilassa. Kävimme aiemmin aina lauantaina, joka on ehkä ruuhkaisempi. Sunnuntaina on usein hyviä tarjouksia eri osastoilla, joten ostin tälläkin kertaa hyvät juoksukengät 40 eurolla. Tarjousprosentit ovat usein 70:n luokkaa, joten hyviä löytöjä on tarttunut nyt molemmilla kerroilla mukaan. Kävin myös jututtamassa Jukka Viljasta ennen tämän Grönlantiin lähtöä. Kuten nyt tiedämme, retkue kohtasi matkallaan epäonnea ja teki varmasti viisaan päätöksen kääntyessään takaisin. Samoihin aikoihin mannerta hiihtäen ylittämässä ollut brittiporukka oli menettänyt yhden hengen ja muut olivat saaneet paleltumia, kun myrskytuuli oli vienyt teltan mennessään. Luonnon edessä on hyvä tunnustaa ihmisen rajallisuus. Uhkarohkeimmat huiputtajat eivät ole enää kertomassa hienoista kokemuksistaan muille.

Vatsataudin vuoksi suunnitellut 12:n sijaan treenitunteja kertyi 8,5. Juoksua tuli 1 h, pyöräilyä 2,5 h, salia 3 h ja sisäsoutua 2 h. Viikko oli alkoholin suhteen tipaton ja lihashuoltona venyttelin. Mitään kremppoja ei ollut. Viikon ylin ja alin aamupaino olivat 75,7 ja 74,3kg. Ennen tiistain aamulenkkiä mitattu leposyke oli 44. Söin tämän viikon ajan 100mg rautatabletin päivässä.

Viikon kohokohta oli vatsataudin jälkeen pyhän messuilut perheellä.



Projektiviikko 11

Maanantaina polkaisin järven ympäri cyclocrossarilla 47 minuuttia. Iltapäivällä kävin salilla jalkatreenissä, jonka päälle soudin 45 min. Kyykkäsin 80kg:lla 15 toiston sarjoja ja muita jalkaliikkeitä olivat suorin jaloin maastaveto, yhden jalan askelnousu ja yhden jalan pohjenousu. Vatsoille tein mm. kuntopallon heittoja seinälle ja lankkuja.

Tiistaina juoksin aamulla 4,7km. Kävin päivällä työhaastattelun jälkeen Welhonpesässä ensi kertaa, jolloin sovimme tulevista ja otin mukaani jo mm. kelluntaliivit.  Olimme Juhanin kanssa nähneet pikaisesti jo Welhonpesän messuosastolla Go Expossa edellisenä sunnuntaina. Iltapäivällä kävin polkaisemassa vielä tunnin reippaan cc-lenkin, keskisyke oli 157.

Keskiviikkona ulkoilin nuoremman pojan kanssa aamupäivällä. Iltapäivällä yläkroppatreenissä vedin toisessa horizontal pull-sarjassa 17 toistoa. Vuoden alussa aloitin uuden liikkeen 12 toiston sarjoilla. Salin päälle soudin 40 min ja juoksin 35 min. Juoksut olivat 9-10km/h lönköttelyä 2% kaltevuudella.

Torstaina kävimme perheellä Nuuksiossa aurinkoisella nuotioretkellä 10 asteen pakkasessa, mutta muuten päivä oli lepo- ja huoltopäivä. Kävin kaupassa ja venyttelin illalla. Valmistauduin hiilaria tankkaillen seuraavan päivän pyöräergotestiin Kisakallion urheiluopistolla. Tarkempi testiraportti löytyy aiemmasta päivityksestä

Lauantaina polkaisin Klaukkalan lenkin aamupäivällä 1.27 tuntiin melko rennosti. Sain keskisykkeen pysymään 150:ssä. Iltapäivällä menin salille tekemään edelliselle päivälle alun perin suunnitellun jalkatreenin, jonka päälle soudin ja juoksin puoli tuntia kumpaakin. Sitten alkoikin olla kiire illanviettoon, jonka olimme opiskelukavereidemme kanssa sopineet jo alkuvuodesta. Illalla nautiskelin 8 annosta, jotka saattavat jäädä ainoiksi ennen elokuuta. Sunnuntain oli luonnollisesti suunnitellut lepopäiväksi.

Projektiviikolle 11 suunnitellusta 12 tunnista jäin vajaan tunnin. Juoksua 1,5 h, pyöräilyä 4.45 h, salia 3 h ja sisäsoutua >2 h. Maanantaina mitattu leposyke oli 41. Viikon elopaino heilui 74,7:n ja 75,6 kg:n välissä.

Viikon kohokohta oli luonnollisesti haastattelun jälkeisenä aamuna kahvin ja lehden nautiskelun katkaissut onnittelusoitto uudesta työpaikasta. Päivällä Nuuksiossa retkeillessämme aurinko paistoi tavallista iloisemmin.


Projektiviikko 12

Viikko alkoi ensimmäisellä päivällä uudessa työssä, jonka päälle tein yläkroppatreenin salilla ja soudin 45 minuutissa 9,4 km. Tiistai oli lepopäivä. Keskiviikkona pyöräilin töihin ja päivän päätteeksi tein jalkatreenin ja pyöräilin kotiin, jossa venyttelin jalat illalla. Torstain ainoat urheilut olivat raskaassa kelissä poljetut 55 min työmatkoja.

Perjantaiaamun leposyke oli 44. Talvi vain tuntui jatkuvan ja pyöräily ei ollut nautittavinta epätasaisiksi jäätyneillä pyöräteillä, joten päätin kääntää asian omaksi edukseni ja hain pyörällä loppuunmyynnistä luistelusuksipaketin. Samalla päätin hiihtää ensi talvena Finlandian. Hyvä tavoite pistää laittamaan töppöstä toisen eteen. Illalla kävin tekemässä salilla aerobisen; tunti soutua ja tunti juoksumattoa.

Lauantaina pyöräilin työmatkat ja kävin työpäivän päätteeksi tekemässä yläkroppatreenin salilla, jonka päälle soudin vielä 45 min Gutzy kaverinani. Sunnuntaina pyöräilin töihin ja kodin kautta polkaisin illalla salille juoksemaan 45 min. Tuleva viikko oli palautumisviikkoa, joten kävin tekemässä tarvittavat treenit, jotta pääsin viikkotavoitteeseen.

Viikko oli melko kiireinen: töitä tein 52,5 h ja treeniä kertyi yli 12h seuraavalla jaolla: juoksua 1.45 h, pyöräilyä <5 h, salia 3 h ja sisäsoutua 2,5 h. Viikon aamupainot olivat 75,6:n ja 76,4kg:n välissä. Alkoholit 0, samoin hieronta jo kolmatta viikkoa.


Projektiviikko 13

Aloitin palautumisviikon lepopäivällä. Tiistaina pyöräilin työmatkat 9 km suuntaansa ja tein jalkatreenin työpäivän päätteeksi. Keskiviikkona oli viikon viimeinen työpäivä. Pyöräilin taas työmatkat ja soudin töiden päälle 45 min. Torstaina käynnistelin 400:n Haastetta koneen ääressä ja tein illalla reilun tunnin rennon cc-lenkin.


Kuntoradan varressa


Perjantaina juoksin pojat kärryn kyydissä Myyrmäkeen kuntoradan varteen, jossa tein kuntopiiriä poikien leikkiessä ”notskia” raahaten lähimetsästä puita kuusen juureen. Nostelin tukkeja, vedin leukoja, dippasin, punnersin ja tein vatsoja ja selän ojennuksia. 45 min voimailun jälkeen oli aika työntää juoksukärryt takaisin kotiin. Illalla kävin hiihtämässä uusilla suksilla 5 km rennon lenkin. Vähän oli haussa tekniikka noin 15 vuoden tauon jälkeen.

Pääsiäisen sää oli hieno, joten lauantaina ulkoilimme kävellen ja kevyesti pyöräillen. Sunnuntaina juoksin 8,7 km. Palautumisviikolle kertyi 7,5 h treeniä. Juoksua 1.20 h, pyöräilyä 3.20 h, salia 1,5 h, sisäsoutua 0.45 h ja hiihtoa 0.30 h. Pääsiäisen pyhät osuivat hyvin kevyempään viikkoon ja oli mukava rentoutua perheen kanssa.

Viikon kohokohta oli 400:n Haasteen odotettu käynnistäminen.



Keräyksen tilanne
Uusi Lastensairaala 2017 tukiyhdistys tiedotti huhtikuun alussa, että rahaa on tilille kertynyt jo 1,95 miljoonaa euroa. Tilille lahjoittamalla varat siirtyvät suoraan sairaalahankkeeseen ilman välikäsiä. Tavoittelemastamme keräyssummasta on kasassa jo yli 10 %. Keräyslupa löytyy Uuden Lastensairaalan sivulta: http://uusilastensairaala2017.fi/kerayslupa

Ensimmäisen yrityslahjoituksen saimme pari viikkoa sitten, kun Dynasty Helsinki lähti mukaan.

Yrityslahjoittajat

Haastamme niin yrityksiä kuin yksityishenkilöitä mukaan tukiyhdistyksen keräykseen. Joitakin yrityslahjoituksia on tiedossa, mutta lisää kaivataan ja sen eteen teemme parhaillaan töitä, jotta tavoiteltuun 10 000 euroon päästään. 

Keräyksestä kiinnostuneita yrityslahjoittajia pyydämme ottamaan yhteyttä sähköpostilla, jotta voimme sopia lahjoittamisen yksityiskohdista. Jokainen yrityslahjoitus huomioidaan kaikissa kanavissa. Yhteydenottoon käyvät sekä haaste400@hotmail.com että 400:n Haasteen fb-sivu.

Lahjoitukset:
Uusi Lastensairaala tukiyhdistys 2017 ry 
FI93 5541 2820 0199 67 (OP-Pohjola)
BIC: OKOYFIHH
400:n Haastetta tuet viitenumerolla 201 70402

400:n Haaste muualla:
400:n Haasteen etenemistä voi seurata myös Facebookissa: https://www.facebook.com/pages/400n-Haaste/631401450209401?ref=hl
Twitterissä projektin tuoreimmat tilanteet raportoivat @Haaste_mies ja @400nhaaste.

Tulevia tapahtumia
400:n Haasteen logo on tulossa. Myös lyhyt treenivideo on tekeillä. Pysykää kanavalla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti