perjantai 31. toukokuuta 2013

Projektiviikon 22 väliraportti

Huomiselle suunniteltu kauden ensimmäinen kaksisatanen näyttäisi toteutuvan hyvässä säässä. Viime päivinä lauantaille ennustetut sademäärät ovat vaihdelleet ja tällä hetkellä ennusteet lupaavat aurinkoista säätä ja lämpöä tulee olemaan yli 20 astetta heti aamu yhdeksästä lähtien. Reitille osuu monta sopivaa huoltoasemaa, joilla matkakumppanit voivat täytellä pullojaan. Riihimäen ABC:lle on noin 125 km, joten se tulee sopivaan saumaan, kun juomareppuni täytön aika koittaa. Lähinnä idästä puhaltava puhuri takaa sen, ettei suoraan vastaista ole missään vaiheessa ja pääsemme nauttimaan lenkin puolivälissä enimmäkseen myötäisestä tuulesta. Ohessa reittisuunnitelma, joka siis noudattaa Loppiin saakka tulevan suorituksen reittiä:


Etelä-Amerikan reissu


Kuluva projektiiikko 22 on kulkenut kivasti. Olen laskenut kalorit miinuksille ja paino on pudonnutkin jo yli kilon viikon aikana. Lopetin sunnuntaina kreatiinin pariksi viikoksi, joka on osaltaan vaikuttanut painon laskuun. Paino oli pysynyt yli 75:n vielä huhtikuun sairastelun jälkeen, joten nyt on sulateltava turhaa silavaa, mikäli aion päästä suunniteltuun n. 72 kiloon ennen tankkausta. Elokuussa paino nousee suorituksen alla parin päivän tankkauksella parisen kiloa. Tästä eteenpäin kun tiputtaa puoli kiloa viikossa heinäkuuun alkuun saakka, niin ollaan aikataulussa senkin suhteen. Mikäli palautuminen alkaa hidastua liikaa tai tulee jotain kremppaa, nostan kalorit kulutusta vastaaviksi. Pahoja vaivoja ei lähiaikoina ole ollut. Oikea lonkankoukistaja kipeytyi keväällä souduista ja juostessa se vaivaa vähän edelleen. Tulevina viikkoina juoksemieni pitkien lenkkien pituudet ovat >20 ja 30 kilometriä, joten voi olla, että tulen käyttämään pitkästä aikaa kipukohtiin kylmää.


Tiistai-illan lenkkihaaste done


Maanantaina tein palauttavan pyörälenkin illalla päivän työmatkailujen päälle. Tiistaina kävin salilla ja lähdin työmatkapyöräilyjen päälle väsynein jaloin juoksemaan Pitkäjärven ympäri, josta matkaa kertyi vajaat 16 km. Olen lisännyt projektin aikana mineraalisuolaa palautumisjuomaan aina silloin, kun treeni on jatkunut salin jälkeen esim. soutamalla. Suolalla korvaan hikoillessa menetettyjä elektrolyyttejä: natriumia, kaliumia ja magnesiumia. Nyt se oli jäänyt tekemättä, joten nautin kotona ison kupillisen kahvia, banaanin ja mukillisen suolavettä. Suolaisen (juoman) nauttiminen on siksikin tärkeää, että se lisää janon tunnetta, joten se edistää nesteen nauttimista pitkässä suorituksessa. Matkalle otin juomavyöhön 0,7 litraa Gutzya ja varalta yhden 40 gramman ”eloonjäämisgeelin” siltä varalta, että olisin sipannut jostain syystä. Tiistai-illan lenkkihaasteeseen lähti onneksi muitakin mukaan ja ilmeisesti joitakin satasia saimme kerättyä. Keräyksen tilannetta selvittelen ensi viikolla lisää.
  

Viikkomelonta Bodomilla

Keskiviikkona oli vuorossa melonta tuulisella Bodomilla. Meloin vain 45 minuuttia sisältäen parit kovemmat vedot. Tuuli ja aallokko pyrkivät kääntämään keulaa itään, joten suunnitellun järven kiertämisen myötäpäivään sijaan vedin sen keskeltä yli. Tapasin sattumalta rannalla Welhonpesän porukkaa ja sovin alustavasti kajakin vaihdosta nopeampaan lasikuituiseen. Katsellaan sitä ehkä jo ensi viikolla. Viikon päästä poljen Kiskoon, jossa pääsen melomaan koko viikonlopun kapealla järvellä, joten ajankohta ja ympäristö voisivat olla sopivia myös uuden kajakin omaksumiseen. Eilen pidin lepopäivän ja kävin poikien kanssa mummolassa pihapelailemassa. Tänään pyöräilin työmatkat ja kävin salilla päivän päätteeksi. Illalla en erityisesti tankkaile, vaan lähden aamulla yhdeksän aikaan melko vajailla hiilarivarastoilla totuttamaan kroppaa vararavinnon hyödyntämiseen. Sunnuntaille olen suunnitellut noin kolmen tunnin melonnan, joten pyöräilystä väsynyt keho pääsee kokemaan senkin ensi kertaa. Tälle viikolle en saanut sovittua hierontaa, jonne pääsen onneksi kuitenkin jo maanantaina. 

Olen nyt lueskellut Mental Edge-kirjaa, jonka sain viime viikolla Amazonista. Mielenkiintoisia juttuja, joista osaa huomaan harrastaneeni itsekseen jo aiemmin. Kirjoittelen psyykkisen valmennuksen asioista myöhemmin postauksen. Hyviä juttuja, joita voi tehdä muunkin kuin urheilun yhteydessä. "Haaveesta tulee tavoite, kun sen kirjoittaa ylös" toimi kirjaimellisesti, kun viime heinäkuussa laitoin Wordiin ensimmäiset kohdat tulevan kesän koitoksesta.




Keräyksen tilanne
Uusi Lastensairaala 2017 tukiyhdistys tiedotti viikon alussa, että rahaa on tilille kertynyt jo yli 3,2 miljoonaa euroa. Tilille lahjoittamalla varat siirtyvät suoraan sairaalahankkeeseen ilman välikäsiä. Tavoittelemastamme keräyssummasta on kasassa yli 10 %. Keräyslupa löytyy Uuden Lastensairaalan sivulta: http://uusilastensairaala2017.fi/kerayslupa

Ensimmäisen yrityslahjoituksen saimme huhtikuussa, kun Dynasty Helsinki lähti mukaan.

Yrityslahjoittajat

Haastamme niin yrityksiä kuin yksityishenkilöitä mukaan tukiyhdistyksen keräykseen. Joitakin yrityslahjoituksia on tiedossa, mutta lisää kaivataan ja sen eteen teemme parhaillaan töitä, jotta tavoiteltuun 10 000 euroon päästään. 

Keräyksestä kiinnostuneita yrityslahjoittajia pyydämme ottamaan yhteyttä sähköpostilla, jotta voimme sopia lahjoittamisen yksityiskohdista. Jokainen yrityslahjoitus huomioidaan kaikissa kanavissa. Yhteydenottoon käyvät sekä haaste400@hotmail.com että 400:n Haasteen fb-sivu.

Lahjoitukset:
Uusi Lastensairaala tukiyhdistys 2017 ry 
FI93 5541 2820 0199 67 (OP-Pohjola)
BIC: OKOYFIHH
400:n Haastetta tuet viitenumerolla 201 70402

400:n Haaste muualla:
400:n Haasteen etenemistä voi seurata myös Facebookissa: https://www.facebook.com/pages/400n-Haaste/631401450209401?ref=hl
Twitterissä projektin tuoreimmat tilanteet raportoivat @Haaste_mies ja @400nhaaste.

Tulevia tapahtumia
400:n Haasteen logo paljastetaan kohta. Myös lyhyt treenivideo on tekeillä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti