sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Tiistai-illan lenkkihaaste ja projektiviikko 21

Haastoin 400:n Haasteen fb-sivulla porukkaa lähtemään tulevana tiistaina lenkille. Aion työpäivän päälle lähteä illalla kotoa juoksulenkille ja laittaa reitin pituuden verran euroja Uusi Lastensairaala 2017 tukiyhdistyksen keräystilille. Tarkastamme ja tiedotamme sitten ensi viikolla, kuinka paljon tempaus tuotti. Vielä ehtii valmistautua lenkille ja pyytää kaveritkin mukaan. Lenkin voi tehdä haluamallaan tavalla myös esimerkiksi pyöräillen tai rullaluistellen, kunhan liikkuu. Katselin säätiedotuksia ja kaikkialla Suomessa näyttäisi tiistaina olevan hyvä sää. Alla lahjoitusohjeet:

Uusi Lastensairaala tukiyhdistys 2017 ry 
FI93 5541 2820 0199 67 (OP-Pohjola)
BIC: OKOYFIHH
400:n Haastetta tuet viitenumerolla 201 70402


Pyöräpojat

Palautumisviikko 21

Kuluneella palautumisviikolla juoksin yhden 40 minuutin lenkin, pyöräilin työmatkoja 2.15 tuntia, kävin kahdesti 45 min salilla ja meloin eilen viikon ainoan kerran 1.15 tuntia ja reippaat 9 kilometriä. Ylläoleva kuva alkuviikolta, kun poika polkaisi 3,5 km suuntaansa yleisurheilukouluun 14-tuumaisellaan. Pienet jalat vain vispasi, kun liu´uttelin vieressä.

Melonta on kyllä niin siistiä puuhaa. Oman osaamisen vähäisyys pitää nöyränä ja joka kerta huomaa jonkin jutun, joka on parantunut. Tällä kerralla kokeilin aiempaa leveämpää otetta melasta ja vetoon tuntui tulevan lisää voimaa koko kropasta. Isossa aallokossa olin välillä kuin joessa ja jatkoin vain melomista tasaiseen tahtiin, vaikka kajakki vaihtoi aallon harjalla suuntaa sinne tänne. Peräevääkin kokeilin, mutta olin lopulta ilman, jotta kajakki totteli ketterämmin korjausliikkeitä. Meloessa kuten maastopyöräilyssäkin on aina mukana myös luontokokemus, mikä tuo oman hienon lisänsä fyysiseen suoritukseen. Nytkin pääsin lipumaan vesilintujen läheltä ja pohjoisrannan kaislikosta kuului kurjen ”laulua”. Kiimassa se siellä kuitenkin rääkyi.



Vesilintuja

Kävimme perjantaina Tampereella ja samalla reissulla käytin Cuben täpäriäni ensihuollossa. Takaiskari äänteli siihen malliin, että ammattilainen oli sitä mieltä, ettei pyörällä kannattaisi mennä maastossa ennen iskarinhuoltoa. Jätin sen sitten huoltoon ja alle kahden viikon päästä pääsen kesän ensimmäiselle maastolenkille. Pyörä oli saatu päivän aikana niin iskuun, että liikkeen omistajakin erehtyi luulemaan sitä uudeksi. Olihan se kuuma kuin mikä. Odotan kyytejä kovasti.





Tulevat viikot

Aloitin viime sunnuntaina kreatiinitauon. Jalat ovat tuntuneet hyviltä ja tulevalla viikolla nostan juoksumääriä pitkästä aikaa. Lauantaina koulujen päättyessä lähden kaverini kanssa kesän ensimmäiselle kaksisataselle, johon en aio tankata etukäteen. Otan tarpeeksi juomaa ja ruokaa mukaan ja pysähdymme jonnekin kahvillekin. Treeni on kehon totuttelua maltillisella sykkeellä käyttämään rasvoja energiaksi ja opettelen myös riittävää ja säännöllistä juomista. Sunnuntaina olen ajatellut meloa kolme tuntia, joka on pisin matkani tähän asti. Oman haasteensa tulevaan viikkoon tuo 5-päiväinen työviikko, koska olin myös viikonlopun töissä. Toisaalta kahden viikon päästä töitä on vain kolme päivää ja pääsen melomaan viikonlopuksi Kiskon mökille, jonne menen pyörällä. Siellä sitä lepoakin tulee ja varmasti tuolloin jo tarpeeseen.


Perspektiiviä puuhasteluun

Pari viikkoa sitten huomasin Ulkoilun maailman välittäneen uutisen kokeneen ja arvostetun venäläisen vuorikiipeilijän menehtymisestä Mount Everestillä. 50-vuotias kahden lapsen isä oli ollut kiipeämässä 5600 metrissä reittiä, jota ei ollut aiemmin kiivetty. Köysi oli hiertynyt terävää kiven reunaa vasten katki ja sherpa oli huomannut miehen syöksyneen 300 metriä alas jäätikölle. Mies luonnon armoilla tekemässä sitä, mitä rakasti ja kaikista etukäteisvalmisteluista, kokemuksesta ja suunnitelmista huolimatta riski toteutui surullisella tavalla. Tällaiset uutiset saavat aina asioihin uutta perspektiiviä. Minullakin on haaveita erilaisista seikkailuista, mutta tästä tuli mieleen omat tähänastiset projektini kotimaassa. En ole kertaakaan ollut todella luonnon armoilla. Jos tuolla maantien laidassa tulisikin äitiä ikävä, niin olen pyörällä kuitenkin aina parin tunnin päässä seuraavasta 24/7 liikennehuoltamosta, jossa voin vinguttaa Visaa ja kerryttää bonuksia kuuma kaakao käsissä hytisten. Kuinka keskiluokkaisen kesyä! Että kovin on suhteellista.. Toki maantielläkin saattaa pahimmassa tapauksessa menettää henkensä jonkun kännykkää räpläävän autoilijan kuljettaessa omaa napaansa, mutta on se silti melko epätodennäköistä.



Alexey Bolotov vasemmalla

  


Keräyksen tilanne
Uusi Lastensairaala 2017 tukiyhdistys tiedotti viikon alussa, että rahaa on tilille kertynyt jo yli 3,2 miljoonaa euroa. Tilille lahjoittamalla varat siirtyvät suoraan sairaalahankkeeseen ilman välikäsiä. Tavoittelemastamme keräyssummasta on kasassa yli 10 %. Keräyslupa löytyy Uuden Lastensairaalan sivulta: http://uusilastensairaala2017.fi/kerayslupa

Ensimmäisen yrityslahjoituksen saimme huhtikuussa, kun Dynasty Helsinki lähti mukaan.

Yrityslahjoittajat 
Haastamme niin yrityksiä kuin yksityishenkilöitä mukaan tukiyhdistyksen keräykseen. Joitakin yrityslahjoituksia on tiedossa, mutta lisää kaivataan ja sen eteen teemme parhaillaan töitä, jotta tavoiteltuun 10 000 euroon päästään. 

Keräyksestä kiinnostuneita yrityslahjoittajia pyydämme ottamaan yhteyttä sähköpostilla, jotta voimme sopia lahjoittamisen yksityiskohdista. Jokainen yrityslahjoitus huomioidaan kaikissa kanavissa. Yhteydenottoon käyvät sekä haaste400@hotmail.com että 400:n Haasteen fb-sivu.

400:n Haaste muualla
400:n Haasteen etenemistä voi seurata myös Facebookissa.

Twitterissä projektin tuoreimmat tilanteet raportoivat @Haaste_mies ja @400nhaaste.

Tulevia tapahtumia
400:n Haasteen logo paljastetaan kohta. Myös lyhyt treenivideo on tekeillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti