perjantai 19. huhtikuuta 2013

Huoltoa, juoksua ja iso lahjoittaja mukaan!


 Dynasty Helsinki on tänään lähtenyt 400:n Haasteeseen mukaan merkittävällä lahjoituksella, josta kerromme vielä lisää ensi viikolla. Heidän Facebook-sivunsa löytyy tästäMahtava juttu! 


Tänään oli vapaapäivä, jonka hyödynsin tehokkaasti. Vein aamulla pojat hoitoon ja auton huoltoon ja juoksin reilun neljän kilometrin matkan kotiin. Mukavasti rullasi myötäiseen tuuleen. Kävin syömässä aamupalan kotona ja kohta oli lähdettävä viemään cyclocrossaria Bike Planetiin sovittuun huoltoon, jossa siis samalla päivitettiin osia. Iltapäivällä tulikin puhelinsoitto pyörän valmistumisen johdosta. Nyt 400:n Haaasteenkin kannalta tärkeä huolto on hoidettu ja pyörällä voi ajaa taas vuosia ilman sen suurempia päivitystarpeita. Tämä Kona jäänee kohta arkipyöräksi ja hankin ehkä jo ensi vuonna aerotangollisen hiilikuiturunkoisen maantietykin. Sitten triathlon on taas askeleen lähempänä toteutumista, mutta kiirettä sen kanssa en pidä. Lapset saavat olla vähän isompia, kun alan panostamaan salin rinnalla uintiin pari kertaa viikossa. Molemmat kun ovat lajeja, joihin on vaikea ottaa pieniä mukaan.

Soitin päivällä Welhonpesään ja varmistin, että ensi viikolla voi kajakin noutaa muine varusteineen. Kaikki on siltäkin osin kunnossa. Kevät on myöhässä, joten kauden aloitus vähän viivästyy. Tarkoituksena on kuitenkin päästä vetelemään ensi vedot Vantaan joessa joskus ensi viikonlopun aikana, jolloin minulla on töistä neljän päivän vapaa. 

Työviikon päättää aina mukavasti hyväntuulisen Peltsin juontama Erätulilla, jossa tänään oli retkimelontaa. Tuosta ohjelmasta tulee kyllä aina hyvä fiilis, oli sitten kalastusta tai vaikka retkihiihtoa, niin alkaa sohvan pohjalla syyhyttää!

Ensi viikolle olen suunnitellut hyviä määriä treeniä, joten aion jakaa loppuviikon treenit kahteen kertaan päivässä. Päivä alkaa juosten tehdyllä aamulenkillä ja iltapäivällä tai illalla käyn salilla, jossa voimaharjoittelun päälle sisäsoudan tunnin verran. Salittoman päivän toisena treeninä on jokin pidempi pyöräily tai juoksu. 15 viikkotuntiahan kertyy, kun pitää viikosta yhden lepopäivän ja muuten liikkuu keskimäärin 2,5 tuntia muina päivinä. Jonain päivänä treeniä tulee helposti neljäkin tuntia, kun teen projektin tähän saakka pisimmän pyörälenkin. Tuo juosten tehdyn aamulenkin sopiva pituus on itsellä ollut noin puoli tuntia eli rennosti heräillen ~5 km. Juoksun päälle tehdyt venyttelyt ovat hyvä hetki kuulostella kroppaa edellisen päivän rasituksista ja aamulenkit valmistavat kehoa ja mieltäkin päivään ja seuraavaan treeniin. Venyttely toimii tietenkin myös lihashuollollisena toimenpiteenä.

Jaloille kertyy tällaisilla tavoitteilla paljon ja tasaisesti rasitusta. Viime viikkoina olen alkanut sijoittaa viikon ainoan lepopäivän yleensä jalkatreenin jälkeiselle päivällä paremman palautumisen vuoksi. Järjestely tekee hyvää niin nivelille kuin lihaksillekin. Viime viikon flunssan jälkeen tehty ensimmäinen jalkatreeni sujui hyvällä tuntumalla. Tein muutaman sarjan 15 toiston jalkakyykkyjä. Kyykkysyvyyteni ei ole ihan ass-to-the-grass, mutta niin laaja, että lonkkanivel käy polviniveltä alempana.



Toisena jalkaliikkeenä tein yhden jalan boksinousuja sivulle n. 50cm korkealle laatikolle. Yhden sarjan tein hyvällä tuntumalla omalla painolla ja toisen pitämällä 12kg kahvakuulaa sylissä. Toistot 15 molemmissa sarjoissa ja katse peilin kautta polvessa, jonka tulee pysyä sivusuuntaan vakaana. Tämä liike ottaa hienosti koko raajaan, minkä olen saanut seuraavina päivinä tuntea. Liike on toiminnallinen, joten isojen painojen käyttö on toissijaista. Löysin liikkeen Michael Boylen Functional Training for Sports-kirjasta

Kolmas ja viimeinen jalkaliike oli suorinjaloin maastaveto, jossa viimeisessä sarjassa otin 90 kilolla 12 toistoa. Tämä liike on sellainen, jota ei kannata tuntuman kustannuksella rykiä. Ja kuten projektin kaikessa tekemisessä, riskejä en ota loukkaantumisten suhteen. Jalkateenin nautittavina jälkituntemuksina jalat ovat olleen pakaroita myöten kivasti ”paketissa”. Viime viikosta lähtien oikea lonkankoukistaja on jäykistellyt ja tuntunut lievästi kipuillen juostessa. Seurailen sitä ja illalla on aikomus antaa kipukohtaan kylmää.

Päivään kertyi aamulenkin lisäksi 16,5 km järven kiertäminen. Otin lounaan päälle ruhtinaalliset ja harvinaiset parin tunnin päiväunet, keitin kupin kahvia ja lähdin juoksemaan. Oli mukava rullailla Kehä III:n rinnalla, kun viikonloppuliikenne oli ruuhkaisimmillaan. Kehän alittava alikulkutunneli oli tulvan alla, joten jouduin odottelemaan sopivaa rakoa ja loikkimaan ajoratojen yli, jotta säästyin kuivin sukin.


Puhdas Kona uusin osin. Nyt kulkee!

Kotoa olikin pian lähdettävä hakemaan autoa huollosta. Samalla reissulla noudin myös uutuuttaan kiiltävän luottoratsuni
Bike Planetista. Uutta osaa laitettiin etujarrut(cantilever), jarrupalat, ketju, keskiö, takapakat arki- ja uusiin maantiekiekkoihin, maantierenkaat, takavaihtaja ja kampisarja. Vanhat eturattaat vaihtuivat 36-46:sta 39-52:een. Kaikki muu Shimanon Ultegraa paitsi etujarrut. Nyt on luottoa pyörään ja varmasti tulee kulkemaan kevyemmin kuin koskaan, niin oman kunnon kuin kalustonkin puolesta. Pyörän runkoon liimatuista sponsoritarroista tuli mieleen vanha Kummelin rallisketsi: ”Kyllä mää niistä jotain maksoin!”





Keräyksen tilanne
Uusi Lastensairaala 2017 tukiyhdistys tiedotti huhtikuun alussa, että rahaa on tilille kertynyt jo 1,95 miljoonaa euroa. 

Dynasty Helsinki lähti siis tänään mukaan Haasteeseen merkittävällä summalla. Kerromme asiasta lisää ensi viikolla. Kiitokset ja tervetuloa mukaan!

Tilille lahjoittamalla varat siirtyvät suoraan sairaalahankkeeseen ilman välikäsiä. Keräyslupa löytyy Uuden Lastensairaalan sivulta: http://uusilastensairaala2017.fi/kerayslupa

Yrityslahjoittajat

Haastamme niin yrityksiä kuin yksityishenkilöitä mukaan tukiyhdistyksen keräykseen. Joitakin yrityslahjoituksia on tiedossa, mutta lisää kaivataan ja sen eteen teemme parhaillaan töitä, jotta tavoiteltuun 10 000 euroon päästään. 

Keräyksestä kiinnostuneita yrityslahjoittajia pyydämme ottamaan yhteyttä sähköpostilla, jotta voimme sopia lahjoittamisen yksityiskohdista. Jokainen yrityslahjoitus huomioidaan kaikissa kanavissa. Yhteydenottamiseen käyvät sekä haaste400@hotmail.com että 400:n Haasteen fb-sivu.

Lahjoitukset:
Uusi Lastensairaala tukiyhdistys 2017 ry 
FI 93 5541 2820 0199 67 (OP-Pohjola)
BIC: OKOYFIHH
400:n Haastetta tuet viitenumerolla 201 70402

400:n Haaste muualla:
400:n Haasteen etenemistä voi seurata myös Facebookissa: https://www.facebook.com/pages/400n-Haaste/631401450209401?ref=hl
Twitterissä projektin tuoreimmat tilanteet raportoivat @Haaste_mies ja @400nhaaste.

Tulevia tapahtumia
400:n Haasteen logo julkistetaan lähiaikoina. Myös treenivideo on tekeillä. Pysykää kanavalla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti