torstai 25. huhtikuuta 2013

Näin se homma etenee!


Eilen ja tänään on ollut todella hyvä fiilis treenin ja projektin suhteen. Oma osansa asiaan on varmasti ollut auringolla ja lämmöllä. On ihan eri asia treenata pimeään talviaikaan esim. 12 tuntia viikossa kuin tehdä sama kesäisemmissä olosuhteissa. Nyt ei tarvitse enää tapella luontoa vastaan. 

Olen venytellyt kaikkien treenien päälle ja alkuviikosta pientä operointia kokenut jalka kulkee kivutta mukana. Tiistaina tein työpäivän päälle jalkatreenin, soudin tunnin ja jatkoin pyörällä kotiin. Ja jalka otti kaiken hienosti vastaan. Niin se vain aina menee, että terveyttä arvostaa uudella tavalla, kun jokin vaiva on estänyt tai haitannut treeniä tai normielämää. Tälle viikolle olin suunnitellut 15 tuntia treeniä, eikä mitään estettä sen toteutumiselle ole nähtävissä. Huomenna juoksen aamusta lyhyesti ja lähden hyvän sään aikana näillä näkymin vuoden ensimmäiselle satasen pyörälenkille. Olin ennalta päättänyt päivän ja säiden puolesta tänään olisi ollut parempi päivä pyöräillä, mutta toisaalta en halua treenata salilla kahtena peräkkäisenä päivänä, joten kelit tulee taas kaupan päälle. No, vasta iltapäivälle on luvattu räntää, joten ehdin alta pois. Ensimmäisillä pitkillä pyöräilyillä pidän arkikiekot alla ja taidan vaihtaa ”kisakiekot” vasta kolmen viikon päästä Turkuun päättyvässä pyöräily-juoksu-combossa. Voi olla, että silloin liikkuu.




Terveystilanteen lisäksi toinen fiilistä nostanut seikka oli odotettu kajakin nouto Welhonpesästä. Juhani kasasi Bracan säädettävän melan, joka on 60 %:sta hiilikuitua. Odotellessa oli aikaa katsella Welhonpesän tarjontaa. Mm. lumikenkiä ja retkiluisteluvälineitäkin löytyi, mutta suurimman osan liikkeen tiloista täytti tietenkin melontavälineet laidasta laitaan. Mitä et melontaharrastukseen täältä löydä, sitä ei tarvitsekaan. Vein kajakin vanhempieni autotalliin, josta melomaan lähteminen onnistuu kätevästi. Saan kajakin tarvittaessa yksin auton katolle ja lähijärvissäkin on niiden sulettua melottavaa. Sain kajakin ja melan lisäksi mukaani aukkopeitteen, tuulensuojat käsille, vedenpoistopumpun ja melakellukkeen. Kattotelineisiin työnnettiin kaarevat foamit ja kajakki kiristettiin kahdella vetoliinalla kiinni. Katselimme jo valmiiksi liikkeessä erilaisia vaihtoehtoja seuraavaksi kajakeiksi ja Juhani kehotti kokeilemaan useita erilaisia malleja vaikka läheisellä Valkjärvellä, jotta sopiva löytyy. Suoritukseen on tavoitteena löytää taitojeni mukainen mahdollisimman hyvin uiva kajakki. Johonkin kompromissiin varmaan päädytään, koska nopeimmat ovat myös kiikkerimpiä ja saa nähdä, millaisen kokemuksen ja varmuuden ehdin muutamassa kuukaudessa hankkia. Melontaosuudella on suurempaakin selkää Lohjanjärvellä, mutta reitin suunnittelin muutaman sadan metrin etäisyydelle rannasta, mikä ei matkalle montaa lisäkilometriä tuo. Suorituksen aikaisesta säästä ei ole mitään takeita, joten jokin hyvin uiva merikajakki voi olla vahvoilla, kun lopullista mallia päätetään.

Ensimmäisiltä melontakerroilta odotan mielenkiinnolla millaisilla keskinopeuksilla liikun rennolla melonnalla. Maltilla pitää aloittaa, jotta keho pääsee tottumaan rauhassa ja vältyn mahdollisilta jännetupentulehduksilta yms. nivelongelmilta. Treenin kesto tullee alkuun olemaan tunnin tietämissä ja toukokuun myötä nostan viikon toisen ja selvästi pidemmän melonnan muutamiin tunteihin. Uskon, että kahdella viikoittaisella melontaharjoituksella saan hyvää rutiinia ja pääsen kehittämään kestävyyttä. Kesäkuussa alan ottaa yhdistelmäharjoituksia mukaan eli juoksen melonnan päälle muutamia kilometrejä kehoa tulevaan totutellakseni. Todennäköinen yhdistelmä on myös pitkä pyöräily lauantaina ja sunnuntain pitkän melonnan päälle lyhyt juoksu. Varsinaiset juoksutreenit teen sitten erikseen.




Tähän saakka treenien suunnittelu seuraavalle viikolle on ollut lähinnä päässä pyörittelyä ja vaimon kanssa on katsottu päivät, jolloin hän haluaa liikkua ja minä haen pojat hoidosta. Projektia suunnitellessani olimme asennoituneet siihen, että kolmas rakkauden hedelmämme saapuu joskus tänä vuonna. Kuten yleensä tapaa käydä, asia järjestyi mukavasti niin, että laskettu aika on vasta loppuvuodesta, joten voin keskittyä hyvin 400:n Haasteeseen ennen kuin on aika alkaa valmistautua synnytykseen. Mahdollinen raskaus oli tietenkin painava syy sille, että lähdin edes suunnittelemaan isompaa valmistautumista vaativaa projektia tälle vuodelle. Vauva mahassa kun on jätettävä esim. maratontasoiset suoritukset tekemättä, joten vaimolla vuodesta tuli siltä osin välivuosi. Tein Exceliin päiväkohtaisen viikkotreenitaulukon, johon suunnittelen lajeittain kullekin päivälle treenimäärät, combot yms. Kirjattu suunnitelma helpottaa perheenkin pyörittämistä, kun vaimo haluaa käydä pari kertaa viikossa salilla jne. Samalla pääsen sijoittamaan rasitusta sopivalla tavalla koko viikolle.




Keräyksen tilanne
Uusi Lastensairaala 2017 tukiyhdistys tiedotti huhtikuun alussa, että rahaa on tilille kertynyt jo 1,95 miljoonaa euroa. Tilille lahjoittamalla varat siirtyvät suoraan sairaalahankkeeseen ilman välikäsiä. Tavoittelemastamme keräyssummasta on kasassa yli 10 %. Keräyslupa löytyy Uuden Lastensairaalan sivulta: http://uusilastensairaala2017.fi/kerayslupa

Ensimmäisen yrityslahjoituksen saimme viime viikolla, kun Dynasty Helsinki lähti mukaan.

Yrityslahjoittajat

Haastamme niin yrityksiä kuin yksityishenkilöitä mukaan tukiyhdistyksen keräykseen. Joitakin yrityslahjoituksia on tiedossa, mutta lisää kaivataan ja sen eteen teemme parhaillaan töitä, jotta tavoiteltuun 10 000 euroon päästään. 

Keräyksestä kiinnostuneita yrityslahjoittajia pyydämme ottamaan yhteyttä sähköpostilla, jotta voimme sopia lahjoittamisen yksityiskohdista. Jokainen yrityslahjoitus huomioidaan kaikissa kanavissa. Yhteydenottoon käyvät sekä haaste400@hotmail.com että 400:n Haasteen fb-sivu.

Lahjoitukset:
Uusi Lastensairaala tukiyhdistys 2017 ry 
FI93 5541 2820 0199 67 (OP-Pohjola)
BIC: OKOYFIHH
400:n Haastetta tuet viitenumerolla 201 70402

400:n Haaste muualla:
400:n Haasteen etenemistä voi seurata myös Facebookissa
Twitterissä projektin tuoreimmat tilanteet raportoivat @Haaste_mies ja @400nhaaste.

Tulevia tapahtumia
400:n Haasteen logo on tulossa. Myös lyhyt treenivideo on tekeillä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti