keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Kaluston valmistelua ja projektiviikot 6-9


Päivitin viikonloppuna blogin ulkoasua. Nyt sivun tausta on asiaankuuluvasti Lastenlinnan seinäkuviota.

Viime viikolla jätin treenit flunssan vuoksi väliin torstaista sunnuntaihin. Kuumetta ei ollut, mutta veto oli poissa ja nenä vuosi. Tällä viikolla töitä on kuutena päivänä, joten suunnitellut treenitunnit oli jätettävä alemmiksi. Ensi viikolla on ainoastaan kolme työpäivää, joten aiotut harjoittelutunnit ovat yli 15. Treenituntien saavuttamista helpottaa huollettu pyörä. Vien pyöräni perjantaina aamupäivällä Bike Planetiin, josta luvattiin, että pyörä on uusilla osilla ja täysin huollettuna noudettavissa jo samana päivänä. Tilasin voimansiirron ja vanteet Shimanon Ultegraa. Pieni upgreidaus 105:sta oli järkevää tehdä, kun osasarjojen hintaero ei ole kovin merkittävä ja vähän kevyemmillä kiekoilla pyörä kulkee vähän nopeammin. Melko loppuun ajettuihin Mavic Aksium Race-kiekkoihin verrattuna painoa tippuu kiekkoparista noin 200 grammaa ja kammissakin voi olla eroa aikaisempiin pyörän mukana tulleisiin FSA:n osiin. Olin arvion mukaan ajanut pyörällä jo noin 15 000km ja vaihtanut vain kerran ketjun ja takapakan, joten nyt oli hyvä aika laittaa uutta palikkaa pyörään ja samalla nostaa sen luotettavuutta. Ultegran kiekkoihin tulee 23mm maantierenkaat ja vanhoista Mavic Cosmoksista teen arkikiekot 32mm Schwalben Marathoneilla, jotka ovat siis rullaavat pistosuojatut. Voi ajella hiekkateitäkin ja vetää peräkärryä.

 Kajakin ajattelin myös ensi viikolla noutaa ja käydä melomassa ensi vedot. Odotan innolla! Maaliskuussa Welhonpesässä käydessäni katsoimme kaikki kuntoon ja mela luvattiin tehdä noutopäiväksi valmiiksi. Tuolloin otin jo rannelämmittimet ja kelluntaliivit mukaani.

SJMV


 Projektiviikko 6                 10h

Aloitin tauon jälkeen kreatiinin käytön. Lisään sen 5g palautumisjuomaan tai lepopäivänä puoleen lasilliseen vettä. Kreatiinimonohydraatti kerryttää itsellä kilon verran nestettä ja sarjapainot nousevat vähän. Viikon tuntimäärät kertyivät seuraavasti: juoksua 2h, pyöräilyä 3,5h, salia 3h ja sisäsoutua 1,5h. Sisäsoudut tein 45min annoksina salitreenien päälle ke ja pe. Keskiviikon soudun päälle juoksin vielä vartin verran juoksumatolla. Maanantain salin päälle juoksin 30min matolla. Salilla lisäsin painoja ja takareisiä kiristivät maastavedot suorin jaloin. Jalkatreenit tein maanantaina ja perjantaina kiertävästä 2-jakoisesta ohjelmasta johtuen.

Pisin pyöräily oli ensimmäinen kahden tunnin pk-spinnailu sunnuntaina urheilua TV:stä katsoen. Sisäpyöräily on aina maistunut parhaiten, kun samaan aikaan katsoo esim. hiihtoa. Viikon pisimmän juoksutreenin tein matolla lauantaina, jolloin juoksin eri nopeuksin rauhallisesti 1.15h. Kaltevuudeksi asennan 1,5- 2%, jonka pitäisi vastata raskaudeltaan suunnilleen ulkona juoksua. Viikon lihashuoltona venyttelin iltaisin treenien jälkeen. Alkoholia 0 annosta. Viikon lepopäivä oli tiistai, jonka aamuna sain leposykkeeksi 41. Viikon alin paino 74,8 ja ylin 75,8kg.

Viikon perheily: Sisko muutti miehensä kanssa kaukaa ja piti tuparit perjantaina.


 Projektiviikko 7                 12,2h

Viikon 7 treenit koostuivat juoksuista 2,5h, pyöräilystä 3,5h, salista 3h ja soudusta 1,25h. Lisäksi tein raskaita lumitöitä pari tuntia. Juoksut koostuivat 16,3km lenkistä lähijärven ympäri, johon käytin 1.34h. Salitreenien päälle soudin ma 30 ja ke 45min ja lauantaina juoksin matolla tunnin. Sotilaspenkkiä tein 32,5kg käsipainoin 12/11 toistoa, mikä oli talvella normaali penkkisetti. Osa pyöräilystä tuli salimatkoista, joihin tuoreessa pöperössä meni täysjoustomaasturilla yleensä 10min suuntaansa. Sunnuntaina vedin pyörällä peräkärryä vajaan tunnin vk-lenkillä aamupäivällä ja illalla spinnailin 1.30h pk:ta olohuoneen nurkassa.

Projektin eka spinnailu tammikuussa

Tiistai oli lepopäivä, joka kului ulkoillessa. Katselin myös netistä sisäsoutuvideoita tekniikkaa oppiakseni. Maanantaina mitattu leposyke oli 41 ja illalla kävin yläkroppatreenin ja puolen tunnin sisäsoudun päälle hieronnassa. Tälläkään viikolla ei alkoholia nautittu. Viikon alin paino 74,9 ja ylin 75,8kg.

Viikon perheily: Oittaalla pulkkamäessä tiistaina. Eväänä nautitut välipalakeksit saivat poikien suut muikeiksi.


Projektiviikko 8                 11,5h

Viikon 11,5 tuntia kertyivät seuraavasti: juoksusta 2,5h, pyöräilyistä 4h ja voimaharjoittelusta 3h. Tällä viikolla sisäsoudin ensi kertaa yhteensä 2h. Valtaosa juoksusta kertyi 17,5km pitkästä 1.42h kestäneestä järven kiertämisestä, jonka tein pienellä lisälenkillä. Torstaina kävin kaverin kanssa pyöräilemässä kahden tunnin pk-lenkin. Salitreenien päätteeksi juoksin maanantaina matolla 45min ja ke&pe soudin tunnin. Maanantain kyykkysarjoissa jaloissa ei ollut tuntumaa.

Sunnuntaina tein illalla päivän ulkoilujen päälle mäkivetoja viikon päätteeksi Askiston ja Odilammen välissä olevissa mäissä. Kiipesin mäet neljä kertaa edestakaisin sohjoisessa kelissä, jossa valtaosa mäistä oli istuttava satulassa. Sykemaksimi oli 189. Jalat olivat jo viikon aiemmista treeneistä väsyneet, mutta treeni ei ollut kuitenkaan pakkopullaa. Viikolla pohkeet olivat jumissa ja hoidin niitä jääpuikolla. Tipaton viikko tämäkin. Maanantaiaamuna mitattu leposyke oli 42 ja viikon alin paino oli 75,2 ja ylin 75,8kg.

Viikon perheily: Tiistain lepopäivänä kävimme urheilukärryllä läheisellä kentällä luistelemassa.

Tapasimme keskiviikkoiltana kaverini kanssa Uusi Lastensairaala 2017 tukiyhdistyksen varainkeruuvastaavan Tuula Collianderin Helsingissä ja esittelimme projektia tarkemmin. Tuula otti asian hyvin vastaan ja sovimme keräyksen yksityiskohdista. Projektin hyväntekeväisyyspuoli alkoi konkretisoitua.


Projektiviikko 9                 7h

Toinen periodi päättyi neljännen viikon palautteluun. Juoksin vain 45min, pyöräilin melkein neljä tuntia, salilla pumppailin 2x45min ja sisäsoudin yhteensä tunnin. Viikon aloitin lepopäivällä, jonka aamulla mitattu leposyke oli 42. Tiistaina ulkoiltiin ja kävin salilla tekemässä yläkroppatreenin, jonka päälle soudin 30min. Matkat pyöräilin, kuten aina.

Keskiviikkona aloitin 12 päivän rautakuurin, jolloin nautin 100mg Retaferin C-vitamiinin kanssa. Kahvia ei kannata samaan aikaan imeytymisen vuoksi nauttia, joten otin tabletin myöhemmin päivällä. Normaalisti otan kaikki muut vitamiinit ja hivenaineet aamupalan yhteydessä. Tämän viikon olin ilman Flex-a-Minia, koska Fedex ryssi tilaukseni jenkeistä tullausongelmillaan. En suosittele kyseistä lafkaa kellekään, joka haluaa luotettavaa tavarantoimitusta maksua vastaan. Ei välttämättä kulje. Olen joutunut heitä käyttämään, koska nettikaupat, joista tuota mm. glukosamiinia sisältävää nivelten hyvinvoinnin ylläpitäjää tilaan, ei toimita muilla rahtifirmoilla Suomeen.
  
Torstaina kävin salilla tekemässä aerobisen treenin. Aloitin puolen tunnin soudulla, jossa käytin vastuksena edelleen 1-tasoa ja matkaa kertyi 6,3km. Päälle juoksin kolme varttia matolla 9-10km/h eli rauhallista lönköttelyä. Tekemissäni kaikissa comboissa juoksen aina viimeisenä, jotta joudun tekemään sen vähän väsyneenä, kuten elokuussa.

Viikon toinen lepopäivä oli lauantai, jolloin ulkoilimme Paloheinässä 1,5h. Sunnuntaina ulkoiltiin ja illalla tein maastopyörällä rennon fiilistelylenkin järven ympäri. Alkoholia 0 annosta. Viikon alin paino oli 75,4 ja korkein 76,0kg

Viikon kohokohta: Poika voitti Lions Clubin hiihtokisojen alle 4v poikien sarjan. Maalissa oli mielessä yksi asia: rillimakkaraa!



Keräyksen tilanne
Uusi Lastensairaala 2017 tukiyhdistys tiedotti huhtikuun alussa, että rahaa on kertynyt jo 1,95 miljoonaa euroa.

Haluan muistuttaa, että tilille lahjoittamalla varat siirtyvät suoraan sairaalahankkeeseen ilman välikäsiä. Keräyslupa löytyy Uuden Lastensairaalan sivulta: http://uusilastensairaala2017.fi/kerayslupa

Yrityslahjoittajat

Haastamme niin yrityksiä kuin yksityishenkilöitä mukaan tukiyhdistyksen keräykseen. Joitakin yrityslahjoituksia on tiedossa, mutta lisää kaivataan ja sen eteen teemme parhaillaan töitä, jotta tavoiteltuun 10 000 euroon päästään. 

Keräyksestä kiinnostuneita yrityslahjoittajia pyydämme ottamaan yhteyttä sähköpostilla, jotta voimme sopia lahjoittamisen yksityiskohdista. Jokainen yrityslahjoitus huomioidaan kaikissa kanavissa. Yhteydenottamiseen käyvät sekä haaste400@hotmail.com että 400:n Haasteen fb-sivu.

Lahjoitukset:
Uusi Lastensairaala tukiyhdistys 2017 ry 
FI 93 5541 2820 0199 67 (OP-Pohjola)
BIC: OKOYFIHH
400:n Haastetta tuet viitenumerolla 201 70402

400:n Haaste muualla:
400:n Haasteen etenemistä voi seurata myös Facebookissa.
Twitterissä projektin tuoreimmat tilanteet raportoivat @Haaste_mies ja @400nhaaste.

Tulevia tapahtumia
400:n Haasteen logo julkistetaan lähiaikoina. Loppuviikosta on tiedossa isoja uutisia. Pysykää kanavalla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti